szerző:
MTI

Elődöntőbe jutott a magyar férfi párbajtőr-válogatott a párizsi vívó-világbajnokság szombati versenynapján, miután különösebb nehézség nélkül legyőzte a német csapatot.

A Boczkó Gábor, Imre Géza, Somfai Péter, Rédli András összeállítású Európa-bajnok együttes - amely tavaly ezüstérmes volt az antalyai vb-n - könnyedén került a legjobb négy közé, ahol 13 órától az amerikaiakkal szemben harcolhatja ki a fináléba jutást. A magyarok végig vezetve nyerték negyeddöntős mérkőzésüket, a kilenc asszóból csak hármat vesztettek el. A nyolc között, akárcsak egy fordulóval korábban, Boczkó, Imre és Somfai vívott.

Eredmény:

16 között:
Magyarország-Japán 31-25
(Boczkó: plusz 5, Imre: plusz 3, Somfai: mínusz 2)
   
negyeddöntő:
Magyarország-Németország 45-37
(Somfai: plusz 5, Boczkó: plusz 3, Imre: 0)
Egyesült Államok-Koreai Köztársaság 39-35
Oroszország-Lengyelország 45-43
Franciaország-Ukrajna 45-38

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Sport

Vívás: tizedik a férfi kardcsapat a vébén

A tizedik helyen végzett a Nemcsik Zsolt, Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Iliász Nikolász összeállítású férfi kardválogatott a párizsi vívó-világbajnokság keddi versenynapján.