szerző:
MTI

Javítottak az elődöntőbeli vereség után férfi párbajtőrözőink: bronzémet szereztek a párizsi vívó világbajnokságon.

A magyar férfi párbajtőr-válogatott harmadik lett a párizsi vívó-világbajnokság vasárnapi versenynapján, miután a bronzmérkőzésen 36-34 arányban legyőzte az orosz csapatot.

A Boczkó Gábor, Imre Géza, Somfai Péter, Rédli András összeállítású Európa-bajnok együttes - amely tavaly ezüstérmes volt az antalyai vb-n - a legjobb 16 között 31-25-re verte a japánokat, majd a negyeddöntőben könnyedén, 45-37-re a németeket, aztán a fináléba jutásért rendezett ütközetben 45-38-ra kikapott az amerikaiaktól. Utóbbi összecsapáson kisebb térdsérülést szenvedett Boczkó Gábor, aki azonban a bronzmérkőzésen már ismét vívott. Nem is akárhogyan: három asszóját plusz hetes mutatóval zárta.

Imre az elején Pavel Szuhovval 3-3-at vívott, majd Rédli 4-3-ra kikapott Szergej Hodosztól, az első kör végén pedig Boczkó 4-1-gyel elintézte a tavaly világbajnok Anton Avgyejevet (10-8). A folytatásban Imre 1-0-ra kikapott Hodosztól, Boczkó viszont továbbra is ellenállhatatlan volt: 3-0-ra verte Szuhovot. Őt követve Rédli is nyert Avgyejev ellen 6-4-re, ezzel komoly előnybe került a magyar csapat (19-13). A harmadik körben Boczkó 1-0-ra nyert Hodosz ellen, Imre 6-6-ot hozott össze Avgyejevvel, így Rédli 26-19-nél ment fel a pástra Szuhov ellen. Bő egy perc alatt megint izgalmassá vált az összecsapás, az orosz ugyanis sorozatban öt tust adott. 26-24 után viszont a magyar vívónak is voltak jó akciói, ennek eredményeként a vége előtt fél perccel 32-26 állt a táblán. Aztán Szuhov megint felzárkózott kettőre, majd az utolsó kilenc másodpercben, 32-30-at követően még négy együttes találat esett. Jól szórakozott a közönség.

Eredmények:
a 16 között:
Magyarország-Japán 31-25
(Boczkó: plusz 5, Imre: plusz 3, Somfai: mínusz 2)

negyeddöntő:
Magyarország-Németország 45-37
(Somfai: plusz 5, Boczkó: plusz 3, Imre: 0) 

elődöntő:
Egyesült Államok-Magyarország 45-38
(Boczkó: plusz 1, Imre: mínusz 2, Somfai: mínusz 6, Rédli: 0)

a 3. helyért:
Magyarország-Oroszország 36-34 
(Boczkó: plusz 7, Imre: mínusz 1, Rédli: mínusz 4) 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Sport

Európa-bajnoki döntős a magyar férfi párbajtőrcsapat

Bejutott a döntőbe a férfi párbajtőr-válogatott a lipcsei Európa-bajnokság utolsó versenynapján, csütörtökön, miután az elődöntőben magabiztosan verte a svájci csapatot. Az aranyéremért az ukránokkal kell majd megmérkőzni 15:40-től.

MTI Sport

Díjazták a magyar vívósport legjobbjait

A tavalyi teljesítmények alapján a vívósport hazai legjobbjait - versenyzőket, edzőket, csapatokat, szakosztályt, versenybírót - díjazott csütörtökön a sportági szövetség (MVSZ) Budapesten. A kategóriák felében a kard szakág képviselői vehettek át jutalmat.

MTI Sport

Vb: elődöntős a férfi párbajtőrcsapat

Elődöntőbe jutott a magyar férfi párbajtőr-válogatott a párizsi vívó-világbajnokság szombati versenynapján, miután különösebb nehézség nélkül legyőzte a német csapatot.

MTI Sport

Vívás: tizedik a férfi kardcsapat a vébén

A tizedik helyen végzett a Nemcsik Zsolt, Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Iliász Nikolász összeállítású férfi kardválogatott a párizsi vívó-világbajnokság keddi versenynapján.

Nem találunk szavakat: újra kapható lesz a kazettás rádió

Nem találunk szavakat: újra kapható lesz a kazettás rádió

Népirtásban bűnösek a vörös khmer vezetők

Népirtásban bűnösek a vörös khmer vezetők

Egy lépéssel közelebb kerültek kínai tudósok a kifogyhatatlan energiaforráshoz

Egy lépéssel közelebb kerültek kínai tudósok a kifogyhatatlan energiaforráshoz

Letiltotta az egyik dalt az X-Faktorból a jogtulajdonos

Letiltotta az egyik dalt az X-Faktorból a jogtulajdonos

Happy TV: élő adásban jelentkezett be a srebrenicai mészáros

Happy TV: élő adásban jelentkezett be a srebrenicai mészáros

Elmeorvos is megvizsgálja a csengeri milliárdosnőt

Elmeorvos is megvizsgálja a csengeri milliárdosnőt