szerző:
MTI

Taktikus vívással bejutott a negyeddöntőbe a magyar férfi párbajtőr-válogatott a párizsi világbajnokság szombati versenynapján.

A Boczkó Gábor, Imre Géza, Somfai Péter, Rédli András összeállítású együttes - a 31 alakulatot felvonultató mezőnyben elsőként rangsorolva - egyedüliként pihenhetett az első "kanyarban", s csak a 16 között kellett pástra lépnie. A japánok elleni mérkőzés előzetesen nem tűnt nehéznek, azzal együtt sem, hogy a nap kezdete általában nem egyszerű. Ehhez képest az első négy asszó után még az ázsiaiak vezettek. Akkor Imre 5-2-vel fordított Szakamotóval szemben, majd a 24-22-es állás három további asszóban nem változott. A magyarok nem erőltették az akciózást, de ami meglepőbb volt, a hátrányban lévő japánok sem. A döntés így az egyéniben bronzérmes Boczkóra és Szakamotóra maradt. A magyar vívó egy perc elteltével két tussal tisztes távolságba került, s a továbbiakban okosan kontrollálta az asszót. A vége 31-25 lett.

Az elődöntőbe kerülésért a németekkel kell majd vívni.

Eredmény:
Magyarország-Japán 31-25
(Boczkó: plusz 5, Imre: plusz 3, Somfai: mínusz 2)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Sport

Vívás: tizedik a férfi kardcsapat a vébén

A tizedik helyen végzett a Nemcsik Zsolt, Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Iliász Nikolász összeállítású férfi kardválogatott a párizsi vívó-világbajnokság keddi versenynapján.