szerző:
MTI

A kétszeres olimpiai bronzérmes kenus, Kozmann György egy év pihenés után újra edzésbe állt, és versenyezni szeretne a jövő évi, szegedi kvalifikációs világbajnokságon, valamint a 2012-es londoni ötkarikás játékokon.

"Nyár közepe óta játszottam ezzel a gondolattal, hiányzott az életemből az a fajta kihívás, amit csak az élsport képes nyújtani és persze újra érezni akarom a siker ízét. - nyilatkozott a kajak-kenu szövetség honlapján a sportoló. - A londoni olimpia előtt két évvel közeledett az utolsó olyan pillanat, amikor még be lehet szállni. Októberben kicsit elterelte a gondolataimat a politikai kitérő, hiszen versenyben voltam Pakson a polgármesteri székért, de a kampány után visszatért az életem a régi kerékvágásba és újra szembe találtam magam ezzel a kérdéssel. Egy hónappal ezelőtt egy délelőtt alatt született meg bennem a végső elhatározás. A döntés meghozatala óta megnyugvást érzek, tehát egyelőre úgy néz ki, hogy jól döntöttem." 

Kozmann elárulta, hogy edzője, Ludasi Róbert volt az egyik első olyan ember, akit beavatott a tervébe, és sokat jelentett neki, hogy a tréner továbbra is bízik benne. A munkát három és fél hete kezdte el Csepelen, de változatlanul paksi színekben fog versenyezni. Arra a kérdésre, hogy milyen számban, illetve kivel képzeli el a következő két évét, a következőt válaszolta: "Nem csinálok titkot abból, hogy nálam prioritást élvez az 1000 méteres páros. Mindig is inkább csapatember voltam, jobban fekszik nekem a páros, illetve a négyes. Novemberben még kicsit korai arról beszélni, hogy ki lehet a társam, tavaszig kell ennek kialakulnia. Most azt tudom mondani, hogy pekingi partneremmel, Kiss Tamással közösen tervezzük az alapozást és az edzőtáborokat." 

Kozmann György korábban évekig Kolonics Györggyel alkotott sikeres párost, a 2008-as pekingi ötkarikás játékokra győzelmi esélyekkel készültek. Három héttel a játékok rajtja előtt azonban tragédia történt, a kétszeres olimpiai bajnok Kolonics edzés közben elhunyt. Sokáig kérdéses volt, hogy Kozmann egyáltalán elutazik-e a kínai fővárosba, de aztán végül Kiss Tamással vízre szállt, és fantasztikus teljesítménnyel bronzérmet szerzett C-2 1000 m-en.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
hvg.hu Olimpia

Kozmannék edzője a legboldogabb munkanélküli

Ludasi Róbert nézni sem bírta a kenu kettes versenyt. Máskor 750 méternél bekapcsolódott, most a telefonját kapcsolta be és nem hitt a fülének, amikor a magyarországi „riportere” többször is elmondta, hogy a Kozmann, Kiss kettős a harmadik helyen áll.

MTI Sport

Kozmann: "ott akarok lenni a vb-n!"

Ott szeretne lenni, leginkább egy négyes tagjaként az idei kajak-kenu világbajnokságon Kozmann György, aki korábbi társa, Kolonics György tragikus halála után új partnerrel, Kiss Tamással nyert bravúros bronzérmet kenu kettesben a pekingi olimpián.

Régóta várt funkciót kaphat az iPhone 11

Régóta várt funkciót kaphat az iPhone 11

Felbukkant Jeruzsálemben egy 2500 éves lelet, ami emberi vonásokat ábrázol

Felbukkant Jeruzsálemben egy 2500 éves lelet, ami emberi vonásokat ábrázol

Tudja, kik azok a smombie-k? Őket kéne valahogy megvédeni

Tudja, kik azok a smombie-k? Őket kéne valahogy megvédeni

Trónok harca 8.: Kiszivároghatott, mi történik az első epizódban

Trónok harca 8.: Kiszivároghatott, mi történik az első epizódban

Különleges repülőgép érkezik hétfőn Ferihegyre

Különleges repülőgép érkezik hétfőn Ferihegyre

159 ezer nyertes szelvény lett az ötös lottón

159 ezer nyertes szelvény lett az ötös lottón