szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) az elmúlt heti szavazást megelőző és követő viták ellenére sem szeretne változtatni a futball-világbajnokságok helyszínének kijelölési menetén.

Jerome Valcke, a FIFA főtitkára hétfőn azt mondta, a szervezet végrehajtó bizottsága jelenleg nem tárgyal a voksolási rendszer módosításáról. A szövetség múlt csütörtökön úgy döntött, hogy a 2018-as vb-t Oroszország, míg a 2022-es tornát Katar rendezheti, de az eredményhirdetés után felerősödtek azok a hangok, amelyek szerint a politika túl nagy szerepet játszott a szavazásban.

"Igen, politikai döntés volt, de összességében pozitív reakciókat tapasztaltunk - fogalmazott Valcke. - A sportág rajongói jól fogadták a végeredményt. Oroszország egy nagyobb futballnemzet, megérdemli a rendezési jogot, a Közel-Kelet pedig része a világ labdarúgócsaládjának." A végrehajtó bizottságban az idén 24 helyett csak 22 tag szavazott, mert két tagot korrupció miatt korábban eltiltott a FIFA etikai testülete.

"Az ügyet lezártuk - mondta ezzel kapcsolatban a főtitkár. - Akiket csaláson kaptunk, azokat megfelelően megbüntettük, jól reagáltunk, mert ezeket a tagokat eltiltottuk. Nincs miért szégyenkeznünk." Valcke hozzátette, a 2026-os világbajnokság helyszínéről döntő szavazást 2018 előtt biztosan nem tartják meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több mint 800 milliárd forintos büntetést kapott az Alibaba Kínában

Több mint 800 milliárd forintos büntetést kapott az Alibaba Kínában

Megjelent a rendelet: lesznek azért szóbelik is az idei érettségin

Megjelent a rendelet: lesznek azért szóbelik is az idei érettségin

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló