szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kormány a jövő évi költségvetésben több mint másfélszeresére növeli az idei 16 milliárd forintos, sportcélokra fordítható állami keretet - közölte a Miniszterelnökség szerdán.

A közleményben Balogh Gábort, a miniszterelnök sportügyekért felelős tanácsadóját idézik, aki - mint írják - kiemelten fontosnak tartja, hogy jövőre több költségvetési forrás jut majd az állami, önkormányzati és egyéb sportlétesítmények fejlesztésére és fenntartására.

Hangsúlyozzák: jövőre egyebek mellett elindítják a Puskás Ferenc Stadion és az olimpiai központok felújítását, továbbá nagyobb figyelmet fordítanak a települési közoktatási intézmények sportcélú építményeinek fejlesztésére is.

A kormány célja, hogy az iskolások számára megfelelő környezet álljon rendelkezésre az iskolai testmozgáshoz, valamint a 2011-2012-es tanévtől bevezethetővé váljon a mindennapos testnevelés.

A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint 2011-ben a versenysport támogatására is több forrás áll majd rendelkezésre a londoni olimpiára való intenzív felkészülés részeként. A versenysport és a szabadidősport "egészséges egyensúlyának" megteremtése érdekében azonban a szabadidősport támogatására szánt források is növekednek majd - mutatnak rá a közleményben.

Hozzáteszik: Balogh Gábor célja még az is, hogy az uniós támogatások között nagyobb arányban jelenjen meg a sport támogatása, a miniszterelnök tanácsadója ezért azt kezdeményezte, hogy a kiemelten fontos sportberuházások közül minél több kerüljön be az Új Széchenyi Tervbe.

Balogh Gábor kiemelten fontosnak nevezte még a Magyarország számára a Norvég Alapból rendelkezésre álló 153 millió eurós támogatást is, amely olyan sportprojekteket támogathat, amelyek mögött belföldi, illetve uniós finanszírozás sem áll.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A „3000 éve elveszett egyiptomi aranyváros” minden volt, csak nem elveszett és nem arany

A „3000 éve elveszett egyiptomi aranyváros” minden volt, csak nem elveszett és nem arany

Végre megtudhatjuk, mennyi a hétköznapi magyar fizetése

Végre megtudhatjuk, mennyi a hétköznapi magyar fizetése

440 pénzügyi cég költözött a Brexit miatt Londonból az EU-ba

440 pénzügyi cég költözött a Brexit miatt Londonból az EU-ba