szerző:
MTI

Kemény Dénes szövetségi kapitány úgy látja, hogy a magyar klubcsapatok nemzetközi szereplése "begyűrűzik" a férfi vízilabda-válogatott eredményességébe is.

Az olimpiai bajnoki címvédő nemzeti együttes 14 éve hivatalban levő szakvezetője az után mondta ezt csütörtökön az MTI munkatársának kérdésére, hogy szerda este az első számú európai kupasorozatban, az Euroligában szereplő három magyar együttes közül kettő kikapott, ezzel az Eger után a Szeged is kiesett, egyedül a Vasasnak maradt esélye a legjobb nyolc közé jutásra.

"Nem a konkrét meccsek az érdekesek, azok az edzőkre, a klubvezetőkre tartoznak, ebben ők a kompetensek - nyilatkozott Kemény Dénes. - Kapitányként én azt tapasztaltam, hogy a klubok szereplése nincs közvetlen összefüggésben a válogatott szereplésével. Az utóbbi két nyáron történtek alapján azonban úgy látom, hogy a nemzetközi klubszezon hatásai azért ott vannak most már a válogatottnál is. Azt érzékeltem néhány mérkőzésen, ahol kikaptunk olyanoktól, akiktől pedig nem szoktunk, hogy a szokásosnál nagyobb önbizalommal, magabiztosabban játszottak ellenünk. Nyílt sisakkal, bátrabban jöttek nekünk középcsapatok még akkor is, amikor pedig mi vezettünk. Vagyis valószínűleg immár nem lehet figyelmen kívül hagyni, amikor meglepetésre magyar élcsapat veszít például Kassán vagy Nagyváradon. Akárhogy is vesszük, az begyűrűzik, ha rendszeresen magyar válogatott játékosokkal felálló klubcsapat a nemzetközi klubszezon alatt a szokásosnál gyakrabban szenved vereséget."      

A szövetségi kapitány kitért rá, hogy kiszemeltjei számára a január 10-11-i, idei első összetartást most hétfőn és kedden követi az újabb hasonló közös munka, amely már ugyancsak része a nyári, sanghaji világbajnokságra történő felkészülésnek. "Megint Szentendrén találkozunk, ahol ideálisak az edzéslehetőségek. Az előzőhöz képest annyi a változás, hogy ketten - Szécsi Zoltán és Fülöp Bence - ezúttal nem jönnek, érkezik viszont öt új ember: a Rijekából a Varga testvérek, Dániel és Dénes, a Honvédból Gór-Nagy Miklós, a Pro Reccóból pedig Madaras Norbert és Kásás Tamás. Már összeállítottam a részletes edzésprogramot, mit mondjak, nem lennék a játékosaim helyében..."

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Sport

"A vízilabda unalmas és érthetetlen sportág lett"

Szakadáti László, az Európai Úszószövetség (LEN) igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a vízilabda megítélése negatív irányban változott, de lát törekvéseket és esélyt a fejlődésre.

hvg.hu Sport

Az angolok Magyarországra jönnek vízilabdát tanulni

Mivel megítélésük szerint az otthoni feltételek már nem megfelelőek a fejlődéshez, az angol női vízilabda-válogatott úgy döntött: részt vesz a következő fél évben a magyar országos bajnokság küzdelmeiben.

MTI Sport

Kásás újra a magyar válogatottban

A háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely a férfi vízilabda-válogatottnak már a jövő hétfőn és kedden esedékes, idei első edzőtáborozásán részt vesz, míg a szintén háromszoros ötkarikás aranyérmes Kásás Tamás január 23-án csatlakozik Kemény Dénes szövetségi kapitány kiválasztottjainak társaságához.

hvg.hu Sport

Kemény Dénes: a vízilabda jövője Amerika kezében van

Kemény Dénes, a magyar férfi vízlabda-válogatott sikerkapitánya szerint nem fenyegeti veszély a vízilabda olimpiai szereplését, de a sportág változtások előtt áll, jövője pedig az amerikaiak kezében van.

hvg.hu Sport

Kemény Dénes külföldieket is behív a válogatott keretedzésére

Kemény Dénes a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Nemzeti Sportnak adott interjúban az olimpiai felkészülésről, az általa fontosnak tartott szabályváltozásokról és a Magyarországon játszó külföldi játékosokról is szót ejtett.

Videó: Szétszedték a Huawei P30 Prót, ezt találták a belsejében

Videó: Szétszedték a Huawei P30 Prót, ezt találták a belsejében

Sodrófával ütlegelte testszerte

Sodrófával ütlegelte testszerte

Miért mindig ugyanazt a márkát vásároljuk?

Miért mindig ugyanazt a márkát vásároljuk?

Áramhiány miatt lerövidítették a munkaidőt Venezuelában

Áramhiány miatt lerövidítették a munkaidőt Venezuelában

Terrorista támadást terveztek, őrizetbe vették őket Szaúd-Arábiában

Terrorista támadást terveztek, őrizetbe vették őket Szaúd-Arábiában

Meghalt Egyed László grafikus, filmrendező

Meghalt Egyed László grafikus, filmrendező