szerző:
hvg.hu

A magyar válogatott legfontosabb középdöntős meccsén 27-25-re legyőzte Németország csapatát a svédországi férfi kézilabda-világbajnokságon.

Papíron a német válogatott a leggyengébb a középdöntős ellenfelek közül, bár Izland elleni győzelmével mindenkit megleptek Heiner Brand tanítványai.  Mivel a Mocsai-csapat célja az első nyolcba kerülés, így ez a meccs volt a legfontosabb a számunkra a középdöntőben.

Komoly veszteség, hogy a beállós Gál Gyulának vádlisérülés miatt ki kellett hagynia a mai meccset, de a nélküle felálló magyar csapat lendületesen kezdte az összecsapást. Iváncsik Gergő, Ilyés Ferenc és Mocsai Tamás révén már az első négy percben elhúztunk 3-0-ra, amit Fazekas Nándor kapusbravúrjai egészítettek ki.

A lendület megmaradt, és a védelem is határozott volt, a támadásban ellenben többször is hibáztunk. Ezt kihasználva a németek már a félidő felére átvették a vezetést. Pérez Carlos kezdett, de egyelőre nem sokat javított elöl ő sem, csak a hajrában szerezte az első gólját.

Iváncsik Tamás (balra) blokkolja Lars Kaufmannt
©

A szünet előtt még egyszer felpörgött a csapat, egyenlítettünk is, és bár a félidő 12-10-es német vezetéssel zárult, az esély továbbra is megmaradt. Az viszont világos volt, hogy ennél nemcsak kevesebb hiba és nagyobb koncentráció, hanem pontosabb támadójáték kell a folytatásban.

A második játékrészt megintcsak jól kezdtük, a 41. percben visszavettük a vezetést, a németek pedig egyre bizonytalabbul támadtak. Ez elsősorban Fazekas Nándor hihetetlen bravúrjainak volt köszönhető, aki a meccs legjobbja is lett.

A hajrában fantasztikusan játszott és hajtott a magyar csapat, szépen őrizte kétgólos előnyét, és a végére Pérez is belelendült. A német együttes mindent megpróbált, mindent bevetett, de ez sem segített, maradt a megérdemelt kétgólos magyar vezetés és győzelem.

"Büszke vagyok a csapatra, amely a legjobb teljesítményt nyújtotta, amióta itt vagyunk a vb-n - mondta Mocsai Lajos szövetségi kapitány a lefújás után. - A meccs előtt az volt a kérdés, hogy Pérezzel vagy nélküle. Az átlövő beállításával több variációs lehetőségünk nyílt. Az elején azért álltunk fel három átlövővel, mert a németek az izlandiakat már a találkozó elején szétfutották, és nagy előnyt gyűjtöttek össze. A védekezés is összeállt, Fazekas pedig szenzációsan védett. A taktika, amit kidolgoztuk, működött, szinte végig uraltuk a meccset. Igazi csapatmunka volt. Amennyiben Gál nem tudja vállalni a játékot, akkor Gulyás visszajön a keretbe, hiszen van még egy cserére lehetőségünk."

Mocsai Lajos együttese kedden 18:30-kor játssza utolsó középdöntős mérkőzését, ahol a már biztos elődöntős spanyolokkal találkozik.

A csoportállásokat megtekintheti ide kattintva!

XXII. FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, 2011, SVÉDORSZÁG

KÖZÉPDÖNTŐ, I. CSOPORT, 2. FORDULÓ:

NÉMETORSZÁG - MAGYARORSZÁG 25-27 (12-10)

Jönköping V.: Per Olesen, Lars Ejby Pedersen (dánok)

Gólszerzők: Kaufmann 5, Kraus 4/3, Glandorf 4, Gensheimer 3, Preiss 2, Pfahl 2, Sprenger 2, Grötzki 1, Haass 1, Heinl 1 ill. Iváncsik G. 5/1, Pérez 5, Iváncsik T. 5, Mocsai T. 4, Harsányi 3/3, Ilyés 2, Császár 2, Zubai 1

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Sport

A magyar csapat kikapott a világbajnoki címvédőtől

A magyar férfi kézilabda-válogatott 37-24-re kikapott szombaton a címvédő, olimpiai és Európa-bajnok francia csapattól a svédországi olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntős nyitányán.

MTI Sport

A magyar csapat megnyerte utolsó csoportmeccsét

A magyar válogatott utolsó csoportmeccsén 32-30-ra legyőzte Ausztria csapatát a svédországi férfi kézilabda-világbajnokságon, igaz, a középdöntő szempontjából ennek a meccsnek már nem volt tétje.

MTI Sport

Kézilabda: a gyanús bíró meccs közben lecserélhető

A jelenleg zajló svédországi férfi kézilabda-világbajnokságon már érvényben van az a szabály, amely szerint mérkőzés közben lecserélhető az a játékvezető, aki nyilvánvalóan manipulálni akarja az eredményt.

hvg.hu Sport

Tizenkét gólos magyar győzelem a brazilok ellen

A magyar válogatott újabb lépést tett a középdöntő felé, miután 36-24-re legyőzte Brazília együttesét a férfi kézilabda-vb-n. Mocsai Lajos csapata eddig három meccsen négy pontot szerzett.

hvg.hu Sport

Kézi-vb: a németek elleni lesz a kulcsmeccs

Csütörtökön a magyar férfi válogatott megnyerte utolsó csoportmeccsét is a kézilabda-világbajnokságon, eddig öt mérkőzéséből sorrendben a negyediken győzött, csak Izlandtól kapott ki. Mi vár ránk a középdöntőben?

Négymilliárd forintból fejlesztik a tatabányai autóüveggyárat, de új dolgozókat nem vesznek fel

Négymilliárd forintból fejlesztik a tatabányai autóüveggyárat, de új dolgozókat nem vesznek fel

A Huawei kémkedést tiltó szerződést ajánlott Németországnak

A Huawei kémkedést tiltó szerződést ajánlott Németországnak

Megszólalt a Samsung, hogy miért törhetett el egy-két nap után az összehajtható telefonjuk kijelzője

Megszólalt a Samsung, hogy miért törhetett el egy-két nap után az összehajtható telefonjuk kijelzője

Meghosszabbítaná az ügyészség a terrorizmussal gyanúsított szír férfi letartóztatását

Meghosszabbítaná az ügyészség a terrorizmussal gyanúsított szír férfi letartóztatását

Itt az első elektromos Aston Martin, ami 610 lóerős lett

Itt az első elektromos Aston Martin, ami 610 lóerős lett

Videó: A hangja elég meggyőző az új BMW M3-asnak

Videó: A hangja elég meggyőző az új BMW M3-asnak