szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár orvosai elégedetten nyilatkoztak vasárnapi hétórás műtéte után, Robert Kubicát mesterséges kómában tartják, mert továbbra is súlyos az állapota.

Felkerült a webre az első fotó, amely bizonyítja, hogy a szalagkorlát valóban behatolt a pilótafülkébe, és az roncsolta szét a lengyel versenyző jobboldalát - írja az F1világ.hu.

Kubica vasárnap reggel bukott nagyot egy olasz rali-versenyen, majd helikopterrel kórházba szállították, ahol az orvosok mindent megtettek annak érdekében, hogy megmentsék jobb karját. „Egy nagyon fontos és nehéz operáció volt” – mondta a műtétet vezető Mario Igor Rossello professzor a vasárnapi operációt követően.

©

„Robert Kubica jobb alkarja ketté volt vágva, komoly csont és ínsérülésekkel. Minden tőlünk telhetőt megtettünk annak érdekében, hogy újjáépítsük alkarja funkcióit.” „Hét szakorvos, két csoportban nem kevesebb, mint hét órán át dolgozott, hogy sikeresen befejezze az operációt.”

„Az egyik csoport a sürgősségi feladatokat látta el a San Paolo (Savona) kórházból, amely ügyeletes volt, míg a másik csapat a Santa Corona (Pietra Ligure) kórház ortopédiai osztályáról érkezett.” „Robert kezének vérellátását helyreállítottuk, ami mindenképpen bíztató. A műtétet követően folyamatos megfigyelés alatt tartjuk az éjszaka folyamán, ugyanis az állapota továbbra is súlyos.”

Az operáció után a vezető sebész azt mondta, Kubica karja megmarad, de egy évbe is beletelhet, amíg teljesértékűen használni tudja majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!