szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kevin McCabe, a Fradi futballcsapatát működtető FTC Zrt. főtulajdonosa a klub honlapján küldött üzenetet a szurkolóknak, amelyből kiderült, hogy igen veszteséges üzletet csinált Magyarországon. Akinek eddig kétsége volt a brit üzletember távozásának okait illetően, most tisztán láthat. Legalábbis a befektető szemszögéből.

Kedves Fradi Szurkolók! A Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. körül kialakult helyzet, valamint az elmúlt időszakban napvilágot látott médiahírek és híresztelések miatt döntöttem úgy, hogy levélben fordulok Hozzátok – írta Kevin McCabe.

Kevin McCabe. Pár tapasztalattal gazdagabban, néhány milliárddal szegényebben távozik
©

Az általam irányított Scarborough Csoport a Fradi 2008. május 9. napján történt megszerzése óta a Fradihoz kapcsolható ingatlan együttes megvásárlásra és egyéb járulékos költségekre mindösszesen megközelítőleg 4,5 milliárd forintot fizetett ki. Ez az összeg az ingatlan vételárát, a vagyonszerzési illetéket és az ingatlanhoz kapcsolódó, Ferencvárosi Torna Club által birtokolt használati jog megváltását foglalja magában.

Ugyanezen időszak alatt a cégcsoportom további, megközelítőleg 4,7 milliárd forintot költött a Labdarúgó Zrt. megvételére és fenntartására. Ez az összeg tartalmazza egyrészről a részvények 94%-ának a Torna Clubtól történő megvásárlását (vételár: 800 millió forint), másrészről pedig a labdarúgó csapatok teljes körű fenntartásának minden költségét, beleértve a labdarúgással kapcsoltos korábbi, a vásárlásunk elötti adósságok kifizetését, a stadion üzemeltetését és részbeni felújítását, a játékosok és a szakmai stáb bérezését és minden egyéb, a csapatok fenntartásához elengedhetetlen kiadást. A fenti összegeket az elmúlt közel három év során a Fradi megtartása és a csapat sikeres szereplése érdekében maradéktalanul megfizettük.

Az előbb részletezett kiadásainkkal szemben 2008. tavaszától eltelt időszakban a Labdarúgó Zrt. egyéb bevételei mindösszesen nem érték el a 600 millió forintot sem! Ez az összeg a szponzori támogatásokból és a televíziós jogok ellenértékéből (300 millió forint), a jegybevételekből (200 millió forint) valamint a játékosok értékesítéséből (kevesebb, mint 100 millió forint) származott. A 600 millió Forint bevételt is teljes egészében a csapat fenntartására fordítottuk.
Ezeket az adatokat azért hoztuk nyilvánosságra, hogy a szurkolóink tisztában legyenek a Labdarúgó Zrt. pénzügyi helyzetével és megértsék a közelmúltban hozott döntéseinket.

A fentiekkel egyidejűleg meg kívánjuk cáfolni különféle forrásokból fel-fel bukkanó spekulációs és egyéb méltatlan vádakat és pletykákat – írta Kevin McCabe az FTC honlapján.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Sport

Az FTC visszavásárolná a fociklubot McCabe-től

A Ferencvárosi Torna Club visszavásárolná a labdarúgócsapatot az azt működtető FTC Zrt-től, ennek azonban előfeltétele, hogy a mostani tulajdonos addig is tovább finanszírozza az együttest - mondta Kubatov Gábor, a zöld-fehér klub elnökségi tagja.

Hírszerző/FH Itthon

Kétszáz fradista tüntetett az Üllői úton

Mintegy kétszáz fradista demonstrált péntek este hat órakor a csapat Üllői úti stadionja előtt. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója elmondta: a rendőrök az épület főbejáratát körbekordonozták, de a környéken látványos rendőri erő nem volt.

Meixner Zoltán (hvg.hu) Gazdaság

A Fradi pénzei és a hatalom vonzása

Ebben a szezonban rájár a rúd a Fradira. Legalább is, ami a pénzügyeket illeti. Szponzorok jönnek és mennek. Először a jégkorongozók, aztán vízilabda szakosztály került bajba, majd a női kézilabdázók, végül a futballisták. A Fradi anyagi gondjai a fővárosi versenysport tarthatatlan helyzetére is rávilágítanak.

Hírszerző/FH Sport

Szurkolók tüntetnek a Fradiért

A megmozdulást a Ferencváros Szurkolók Szövetsége és a GM95 nevű szurkolói csoport szervezi. Az este hat órakor kezdődő demonstrációra a drukkereken kívül várják a csapattal szimpatizáló politikusokat, közszereplőket, régi és jelenlegi sportolókat is.