szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem került be a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) végrehajtó bizottságába Danny Jordaan, a tavalyi dél-afrikai világbajnokság szervezőbizottságának vezetője.

Az afrikai szövetség (CAF) kongresszusán - amely a szudáni Kartumban zajlik - a 24 tagú FIFA-testület két helyére öten jelentkeztek. A legtöbb szavazatot (39) az algériai Mohamed Raouraoua és az elefántcsontparti Jacques Anouma (35) kapta, így ők nyertek felvételt a grémiumba. Jordaan 10 vokssal csak negyedik lett.

Anouma már második négyéves ciklusát kezdheti meg a FIFA végrehajtó bizottságában, míg Raouraoua a vesztegetési botrány miatt kegyvesztetté vált nigériai Amos Adamu helyét tölti be.

A tahiti Reynald Temariit és Adamut a FIFA etikai bizottsága tavaly novemberben tiltotta el, mert egy, a Sunday Times által megrendezett "lebuktató akció" során bebizonyosodott róluk: pénzt vettek volna át azért, hogy a 2018-as és 2022-es vb-helyszínek kiválasztásakor az adott országokra szavazzanak. Temarii az etikai szabályok megsértéséért egyéves, míg Adamu vesztegetésért hároméves büntetést kapott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!