szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Amennyiben felépül Budapesten egy új nemzeti futballstadion, a magyar főváros Bajnokok Ligája- vagy Európa Liga-döntőt rendezhet - jelentette ki Berzi Sándor, a honi szövetség alelnöke hétfőn a Magyar Labdarúgás Fórumának Társadalmi kapcsolódások szekciójában.

"Hogy BL- vagy EL-finálé jöhet-e Magyarországra, az az új létesítmény kapacitásától függ" - mondta Berzi, aki hozzátette, Budapest az UEFA számára nagyon vonzó helyszín egy nagy sorozat döntőjét tekintve.

Berzi kiemelte, az MLSZ-t Csányi Sándor személyében olyan elnök irányítja, akinek megvan a háttere ahhoz, hogy esetlegesen a jövőben helyet kapjon az UEFA vezető testületében. Ez azért lenne nagy sportdiplomáciai siker, mert magyar sportvezető több évtizede nem került be a kontinentális szövetség végrehajtó bizottságában.

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő szintén a sportdiplomácia fontosságát emelte ki. Szerinte a magyar sport eredményeitől jócskán elmarad a magyar sportdiplomácia. Kiemelte, hogy nagyon kevés az idegen nyelvet beszélő játékosügynök vagy a sportdiplomataként is helytálló szövetségi vezető.

"Az európai bizottság változtatások nélkül biztosan nem fogadja el a társasági adó felhasználásáról szóló törvényjavaslatot. Végleges döntés áprilisban, májusban várható. A magyar látványsportok tehát ez év második felében láthatnak pénzt ebből, de hogy mennyi jut a futballra, és azon belül is a profi labdarúgásra, az más kérdés, többek között éppen ezt vizsgálja az európai bizottság" - mondta a korábbi sportminiszter.

Deutsch hozzátette, hogy az Európai Unió számára rendkívül fontos a sport elsősorban a szociális felzárkóztatásban betöltött szerepe miatt. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a mostani fórum hagyományteremtő esemény, s a jövőben is sor kerül még ilyen rendezvényre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Emberrablásért ült, aztán hirtelen államfő lett a „kirgiz Trump”

Emberrablásért ült, aztán hirtelen államfő lett a „kirgiz Trump”

Trump utolsó gesztusával Marokkónak adta Nyugat-Szaharát

Trump utolsó gesztusával Marokkónak adta Nyugat-Szaharát

Time: A járványban Amerika a korlátlan tehetetlenségek hazája

Time: A járványban Amerika a korlátlan tehetetlenségek hazája