szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A korábbiakhoz képest nem változik a kvóták elosztása a 2014-es brazíliai világbajnokságra – többek között erről is döntött csütörtökön a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) végrehajtó bizottsága.

Mindez azt jelenti, hogy Európából továbbra is 13, Afrikából öt, Dél-Amerikából és Ázsiából négy-négy, Észak- és Közép-Amerikából pedig további három válogatott lesz biztos résztvevője a XX. világbajnokságnak.

Az egyetlen változás a rendszerben az, hogy a rájátszás párosítását ezúttal sorsolással döntik majd el: a 2010-es világbajnokság előtt a dél-amerikai selejtezők ötödik helyezettje az észak- és közép-amerikai negyedikkel találkozott, míg az ázsiai ötödik az óceániai csoport győztesével csapott össze. A házigazda brazilok automatikus résztvevői a tornának.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Sport

Bíróbotrány: a FIFA-hoz fordulna az fb

Az fb azt szeretné megtudni, hogy észt-bolgár felkészülési mérkőzés hivatalos, nemzetek közötti összecsapásnak mindősül-e, s amennyiben igen, indítványozza, hogy a fegyelmi eljárás hatáskörét a FIFA utalja át az MLSZ-hez.

Hiába a világjárvány, a fociklubok értéke folyamatosan nő

Hiába a világjárvány, a fociklubok értéke folyamatosan nő

Szülői Hang: „Várjuk a nyitást, de nem bármilyen áron”

Szülői Hang: „Várjuk a nyitást, de nem bármilyen áron”

Hiába drágul a Pfizer-vakcina, így is kell az EU-nak

Hiába drágul a Pfizer-vakcina, így is kell az EU-nak