szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) arra kötelezné a "Fradi-pálya" elnevezésű ingatlanok tulajdonosát, azaz az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft.-t, hogy tegyen eleget azoknak a kötelezettségeinek, amelyeket az adás-vételkor vállalt.

"Mint ismeretes, az adásvételi szerződésben a vevő feltétlen kötelezettséget vállalt arra, hogy a szerződés megkötésétől - 2008. április 9-től - számított kettő éven belül, azaz 2010. április 9-ig az ingatlanon található meglévő stadiont legalább 1,2 Mrd. Ft + Áfa beruházási értéken felújítja úgy, hogy az megfeleljen a FIFA, illetve az UEFA minimális előírásainak. A vevő az általa vállalt határidőig, 2010. április 9-ig nem teljesítette szerződéses kötelezettségét." - áll az MNV közleményében.

Az MNV Zrt., amely a "szerződés teljesítésére kötelezés céljából" a Fővárosi Bíróság részére címzett keresetlevél-tervezetet, a törvényben előírt 15 napos egyeztetési határidőt követően dönt a további jogi lépések megtételéről.

A szerződés szerint Kevin McCabe klubtulajdonos cége a stadion-felújítási kötelezettség biztosítására a bekerülési értéknek megfelelő összegre hitelígérvény bemutatását vállalta. Az eladó ezt megfelelőnek tartotta és visszavonhatatlanul elfogadta.

McCabe "hatalomátvételekor", 2008 októberében azt mondta: 2011-2012-re új stadionba költözhet az együttes, a terv azonban a gazdasági helyzet miatt hamar változott. Gerstl Alexander korábbi vezérigazgató 2010 augusztusában úgy nyilatkozott, hogy az új stadion megépítése az engedélyeztetési eljárás hosszúságától függ. McCabe idén januári közleményében még úgy fogalmazott: a jelen gazdasági helyzet miatt nem tudott megfelelő hitelekhez jutni, ezért nem kezdődhetett el a csapat új stadionjának építése, ugyanakkor azt továbbra is vállalja, hogy 2014-ig felújítják a jelenlegi létesítményt. Februárban viszont szándéknyilatkozatot írt alá Berki Krisztiánnal, a BK Management Kft. tulajdonosával, amelynek értelmében a korábbi vezérigazgató cége átveszi a labdarúgóklub irányítását.

Az MNV Zrt. illetékesei február 21-én jelentették be, hogy vizsgálják a részvénytársaság korábbi vezetése által a Fradi-pálya eladásáról kötött szerződést, illetve a kontraktus létrejöttének körülményeit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hírszerző/FH Sport

Szurkolók tüntetnek a Fradiért

A megmozdulást a Ferencváros Szurkolók Szövetsége és a GM95 nevű szurkolói csoport szervezi. Az este hat órakor kezdődő demonstrációra a drukkereken kívül várják a csapattal szimpatizáló politikusokat, közszereplőket, régi és jelenlegi sportolókat is.

MTI Sport

Kubatov Gábor az FTC új elnöke

Az FTC vezető testülete kilenc igennel és egy tartózkodással döntött az egyedüli jelöltként induló politikus, a Fidesz országos pártigazgatója mellett.

Meixner Zoltán (hvg.hu) Gazdaság

A Fradi pénzei és a hatalom vonzása

Ebben a szezonban rájár a rúd a Fradira. Legalább is, ami a pénzügyeket illeti. Szponzorok jönnek és mennek. Először a jégkorongozók, aztán vízilabda szakosztály került bajba, majd a női kézilabdázók, végül a futballisták. A Fradi anyagi gondjai a fővárosi versenysport tarthatatlan helyzetére is rávilágítanak.

Fél évvel tovább megmarad a Szép-kártyák extra kedvezménye

Fél évvel tovább megmarad a Szép-kártyák extra kedvezménye

Washington Post: Beindult az illiberális lengyel sajtódaráló

Washington Post: Beindult az illiberális lengyel sajtódaráló

Milyen előnye van felnőttként annak, aki gyerekként videojátékozik?

Milyen előnye van felnőttként annak, aki gyerekként videojátékozik?