szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Közel a megállapodás Kevin McCabe-bel, a labdarúgócsapatot működtető FTC Zrt. tulajdonosával az együttes átvételéről - derült ki Kubatov Gábornak, a Ferencvárosi TC elnökének egy szerdai nyilatkozatából.

"A tulajdonossal tárgyalok, mivel a Labdarúgó Zrt. részvénykönyvében pillanatnyilag a Kevin McCabe által képviselt cégcsoport van bejegyezve, mint tulajdonos. Túl vagyunk a tárgyalások második fordulóján. Az elmúlt pár napban sokat közeledtek álláspontjaink, küszöbön a megoldás" - nyilatkozta az origo.hu internetes portálnak szerdán a Fidesz országos pártigazgatója. 

McCabe február 24-én hozta nyilvánosságra, hogy szándéknyilatkozatot írt alá Berki Krisztiánnal, a klub korábbi vezérigazgatójával arról, hogy a március közepére előrehozandó közgyűlésig marad papíron nála a futballcsapat, s aztán a BK Management Grouphoz, Berki cégéhez kerülne át. Kubatov Gábor ezzel kapcsolatban elmondta, hogy - az általa február vége óta vezetett - anyaegyesület korábban hozzájárult ahhoz, hogy a zrt.-nél idő előtt összehívják a közgyűlést, ám ezt mégsem tartották meg, ennek okairól pedig nem tudott felvilágosítást adni. 

A klubvevezető az elmúlt hetekben a sajtóban megjelent, gyanús ügyletekre vonatkozó újsághírekkel kapcsolatban azt emelte ki, hogy amennyiben sikerül visszaszerezni a labdarúgócsapatot, az összes ügyet kivizsgálják, és senki sem kerülheti el a felelősségre vonást. 

"Nem véletlenül kértük a zrt. vezetésétől, hogy napi szinten, írásban számoljanak be a náluk történő folyamatokról, jeleztük, hogy szeretnénk részt venni a zrt.-nél tervezett átvilágításban. Ezekre a kéréseinkre a mai napig nem kaptunk választ, talán ez sem véletlen - nyilatkozta Kubatov. - Nem lesznek tabuk, senki nem úszhatja meg a felelősségre vonást. Nem létezhet más alternatíva, csak a tiszta igazság." 

Kubatov azt nem tudta megmondani, hogy a futballcsapatnál mennyivel tartozhatnak a játékosoknak, ám úgy véli, nagyon sokkal. Szerinte a legfontosabb, hogy a vezetők mindent megtegyenek azért, hogy a labdarúgók és a szakemberek időben megkapják a járandóságukat, mert csak így várható tőlük eredmény. Az anyaklubnál és 17 szakosztályánál a korábban megkötött szerződés értelmében a múlt héten megkezdte a teljes átvilágítást az Ernst (and) Young nemzetközi könyvvizsgáló cég. Ezzel kapcsolatban Kubatov elmondta, a vizsgálódás hónapokat vesz majd igénybe, s majd csak annak zárultával közlik a nyilvánossággal az eredményeket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!