szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az államfő a Sándor-palotában fogadta Németh Miklóst, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) elnökét , valamint René Faselt, a nemzetközi szövetség (IIHF) első emberét és Pásztor Györgyöt, az MJSZ tiszteletbeli elnökét, a hokis nagyságokat tömörítő Hírességek Csarnokának tagját.

A magyar jégkorong fejlesztésének stratégiai tervéről kér írásos anyagot Schmitt Pál köztársasági elnök a sportág hazai vezetőitől. Ezt Németh Miklós, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) elnöke mondta hétfőn az MTI-nek azt követően, hogy az államfő a Sándor-palotában fogadta őt, valamint René Faselt, a nemzetközi szövetség (IIHF) első emberét és Pásztor Györgyöt, az MJSZ tiszteletbeli elnökét, a hokis nagyságokat tömörítő Hírességek Csarnokának tagját.

"A köztársasági elnök úrral beszéltünk a magyar hoki jövőjéről és jelenéről, és ezt követően jelezte felénk, hogy a jövőre vonatkozó átfogó stratégiai tervet kér tőlünk. Határidő nincs" – mondta Németh Miklós.

A svájci Fasel a divízió I-es világbajnokság kapcsán tartózkodik Budapesten. A három vendég a XX. század elejéről származó első magyar hokis relikvia, a Budapesti Korcsolyázó Egylet kapusát ábrázoló, 30 cm magas szobor tökéletes másolatát, a sportág magyar történetét felölelő, "Jéghokki" című könyvet, valamint a budapesti vb hivatalos korongját vitte ajándékba Schmitt Pál államfőnek.

A köztársasági elnök és René Fasel barátsága amúgy több évtizedre nyúlik vissza, de most találkoztak először úgy Budapesten, hogy a vívóként olimpiai bajnok Schmitt Pál tavaly augusztus 6-án államfőként hivatalba lépett. Mindketten tagjai a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, Fasel pedig azon túl, hogy vezeti az IIHF-et, a téli ötkarikás sportágakat felölelő szervezet elnöke is egyben.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt a beatnemzedék egyik utolsó alakja, Lawrence Ferlinghetti

Meghalt a beatnemzedék egyik utolsó alakja, Lawrence Ferlinghetti

Az anális koronavírusteszt a legújabb téma Kínában

Az anális koronavírusteszt a legújabb téma Kínában

Bemutatta új emblémáját a Peugeot

Bemutatta új emblémáját a Peugeot