szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miközben a Ferencváros Labdarúgó Zrt. közel félmilliárdos adóssággal küszködik, s a vezetők próbálnak megoldást találni a pénzügyi problémákra, a Blikk rálelt a Fradi 25 millió (egészen pontosan 24 904 680) forintjára.

A lap birtokába jutott bizonyítékok szerint megvan a pénz, legalábbis az NB I-es focicsapat korábbi vezérigazgatója, Berki Krisztián (30) vette fel több tételben az összeget – a kézjegyére hasonlító aláírás került az előlegek átvételére utaló dokumentumokra.

Márpedig egy magánszemély azért tett feljelentést a rendőrségen, mert szerinte 2008 májusa és 2010 márciusa között gyanús pénzmozgások történtek a zrt.-nél, s bár Berki elismerte, felvette a milliókat, nem tudott velük elszámolni. Miközben a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztálya ismeretlen tettes ellen sikkasztás gyanúja miatt indított nyomozást, a volt vezérigazgató egy napilapban azt mondta, nem érti, honnan veszik ezeket az információkat, és nem ismerte el, hogy az irányítása alatt több mint a duplájára nőtt a zrt. tartozása.

A feljelentés szerint Berki először 50 ezer, majd kétszer 168 ezer, aztán 264 ezer, 180 ezer, 3 millió, 1 891 655 és végül 19 183 025 forintot vett fel a házi pénztárból. „A rendőrség sosem keresett, még csak ki sem hallgattak” – mondta a Nemzeti Sportnak az elmúlt időszakban Amerikában nyaraló üzletember, aki hozzátette, nemhogy 25 milliót, de még 25 forintot sem tett el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!