szerző:
MTI

A szerda este története első magyar bajnoki címét elnyerő Videoton FC játékosai szerint komoly feladatok előtt áll még idén az együttes. A következő feladat a kupacím elnyerése volna.

Mintegy 2500 szurkoló jelenlétében ünnepelte a Videoton labdarúgócsapata a klub történetének első bajnoki címét szerda este a székesfehérvári Városház téren. A Kaposvár felett aratott, bajnoki elsőséget érő 3-1-es győzelem után a Sóstói Stadiontól kisvonattal, rendőri felvezetéssel utazott az együttes a belvárosba. A térre vezető utolsó métereket a szurkolók vállán ülve tették meg a játékosok, hogy aztán önfeledt ünneplésbe kezdjenek a központot megtöltő tömeggel.

A Videoton az UEFA-Kupa második hely (1985), egy Magyar Kupa-győzelem (2006), két bajnoki ezüstérem (1976, 2010), valamint három bronzérem (1984, 1985, 2006) után először szerzett bajnoki címet, a fehérvári labdarúgás 70 éves történetének egyik legnagyobb sikerét aratva.

©

"Eljött a mi időnk, most már mindenki legalább egyszeres bajnok" - nyilatkozta a válogatott Lázár Pál, hozzátéve, hogy már az elmúlt fordulókban is volt lehetőségük bebiztosítani a diadalt, de "ami késett, nem múlott." A székesfehérvári együttes a hétközi forduló második játéknapján 3-1-re verte a Kaposvárt, ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a második Pakssal szemben. A szintén válogatott Elek Ákos úgy fogalmazott, eddig úgy alakult az élete, mint egy mese: "Nem is lehet elmesélni, milyen nehéz az, amikor ifiként az ember a foci miatt lemond nagyon sok mindenről, a srácok mennek bulizni, csajozni, Te pedig csak a fociban élsz... De most visszakaptam mindent!"

Lipták Zoltán, a Videoton válogatott védője a kialakult közösséget és a csapat egységét méltatta: "Rengeteg nehéz mérkőzés van a hátunk mögött, egy kisebb hullámvölgytől eltekintve kiegyenlített volt a teljesítményünk, és megérdemelten nyertük meg a bajnokságot, mert tudtunk egymásért küzdeni, és mindenki maximálisan odatette magát" - nyilatkozta Lipták. "Aki már átélte ezt, gondolom, tudja, hogy milyen érzés" - mondta Szakály Dénes, aki csereként beállva szerezte a Vidi harmadik gólját. - "Nagyon örülünk, hogy 7500 néző előtt ünnepelhettünk, igaz, nem nézőcsúcs, de fantasztikus ennyi ember előtt futballozni. A bajnoki cím megnyerése hihetetlenül jó érzés, nem tudom meddig tart az ünneplés, remélem minél tovább, de természetesen azért készülnünk kell az előttünk álló feladatokra is."

A Monicomp Liga góllövőlistáját toronymagasan vezető, a 24 találatnál járó brazil Andre Alves egyelőre csak a következő találkozókra figyel: "Még vannak feladataink, hátra van a kupadöntő, és a bajnokságból is két forduló, s még legalább két gólt is szeretnék rúgni." Dusan Vasiljevic azt mondta, annak ellenére, hogy pályafutása során több európai klubban is megfordult, a magyar bajnoki címet tartja legnagyobb sikerének: "Nagyon boldog vagyok, hiszen ez a győzelem nemcsak Fehérváron történelmi siker, de az én életemben is meghatározó, mert nekem is ez az első aranyérmem."

A csapatkapitány Farkas Balázs - aki Magyar Kupát már nyert a Videotonnal - szerint nem szabad túlértékelni ezt a diadalt, és koncentrálni kell az előttük álló feladatokra. "Nem kell ezt túlmisztifikálni, idén és jövőre is komoly feladatok elé néz ez a csapat" - mondta a középpályás. - "A bajnoki arany természetesen sokat jelent, de a kupadöntőt is meg kell nyernünk, hátra van még két NB I-es meccs, amelyeken már csak a közönségünk miatt is jól kell játszanunk, aztán pedig a Bajnokok Ligája-selejtezőre kell összpontosítanunk." Sándor György szintén a kupadöntő fontosságát hangsúlyozta, szerinte "az lenne az igazi", ha a csapat jövő kedden az MK-döntőben is nyerne. "Nem tudom, lesz-e még egyáltalán ilyenben részem, de szeretném addig ütni a vasat, amíg meleg: kupagyőztes szeretnék lenni, és élvezni azt, hogy sikeres a csapat."

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Bekeményített a Facebook: sorra törli a brit szélsőjobbosokat az oldalról

Bekeményített a Facebook: sorra törli a brit szélsőjobbosokat az oldalról

Öngyilkosságot kísérelt meg a volt perui elnök, amikor jöttek a rendőrök letartóztatni őt

Öngyilkosságot kísérelt meg a volt perui elnök, amikor jöttek a rendőrök letartóztatni őt

Pornós zsarolásokra figyelmeztet a nemzetbiztonság

Pornós zsarolásokra figyelmeztet a nemzetbiztonság

Jövőre már automatikusan személyit kapnak az újszülöttek

Jövőre már automatikusan személyit kapnak az újszülöttek

Orvosi igazolással hordhatnak lapos sarkú cipőt a Norwegian Airnél dolgozó nők

Orvosi igazolással hordhatnak lapos sarkú cipőt a Norwegian Airnél dolgozó nők

Nehogy hazavigye a földön talált madárfiókát, óriási bajt csinálhat vele

Nehogy hazavigye a földön talált madárfiókát, óriási bajt csinálhat vele