szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Dzsudzsák Balázs az Anzsié! címmel, az új csapatának a mezét a kezében tartó magyar játékos fotójával méretes írásban számolt be a budapesti szerződéskötésről a dagesztáni futballklub hivatalos honlapja vasárnap este.

A szerző azzal indított, hogy a négyéves szerződés megköttetett, Dzsudzsák mezszámáról viszont majd csak ezután döntenek. Majd hosszan sorolta a válogatott szélső eddigi eredményeit, a nyírlugosi kezdetektől sorolva karrierje állomásait, csapatait, az idényenként szerzett góljait, minden rendű és rangú kupa- és tornasikeréről számot adva, egészen odáig, hogy legutóbbi állomáshelyén, a PSV Eindhoven játékosaként 114 meccsen 44-szer volt eredményes Hollandiában.

A tudósító Dzsudzsák korosztályos és felnőtt válogatottként írott statisztikáját is hosszan elemezte, azzal az adattal zárva az összegzést, hogy a csatár a magyar nemzeti együttesben 37 meccsen 5-ször talált be az ellenfelek kapujába. A cikk befejezésül megemlítette, hogy az Anzsi újonca a július 4-én kezdődő ausztriai edzőtáborozás idején csatlakozik új csapatához.

©

Egy másik írás azzal a Dzsudzsák-kijelentéssel indul a honlapon, hogy a Mahacskalához történt átigazolása "nagy lépés előre". A szerződéskötést követő interjúban a magyar légiós azt hangoztatta, "boldog, hogy a következő időszaknak igen ambiciózus tervvel nekivágó klubcsapat részesévé válhat".

"Számomra ez nagy szakmai előrelépés, és szeretnék mielőbb a futballpályán lenni olyan új csapattársakkal, mint amilyen Roberto Carlos, Mubarak Busszufa (Mbarak Boussoufa), Diego Tardelli és mások" – idézte a cikk Dzsudzsákot, aki hozzáfűzte: "sokat hallottam már a fantasztikus légkörről, amely a klub hazai meccseit uralja Mahacskalában".

Az újságírói kérdésre, hogy mit tud Mahacskaláról és egyáltalán Dagesztánról, Dzsudzsák Balázs ezt mondta: "Őszintén szólva az összes információm, amim eddig van, mind a futballal kapcsolatos. Sajnos, még nem is jártam sem arra, sem másfelé az országban, amikor a PSV-vel megfordulhattam volna Szibériában, éppen el voltam tiltva, akárcsak a CSZKA elleni BL-meccs idején, ezért aztán el sem utaztam a csapattal. Amikor egyébként a hozzám közelállókkal először beszéltem arról, hogy az Anzsihoz szerződöm, s tanácsot kértem, azonnal azt mondták: utazz, ne töprengj!"

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vincze Szabolcs Sport

Dzsudzsák tényleg nem érti?

Vörösbaranyi József, Dzsudzsák Balázs menedzsere azt nyilatkozta, hogy a játékos nem érti, miért támadt hirtelen ilyen gyűlölethullám ellene. Sőt, mintha a menedzser sem értené, pedig neki kellene a legjobban.