szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Dzsudzsák Balázs azt mondta, azért választotta új csapatának az orosz bajnokságban játszó dagesztáni Anzsi Mahacskalát, mert senki mástól, csakis ettől a futballklubtól kapott teljes értékű ajánlatot.

A magyar válogatott szélső erről abban a terjedelmes nyilatkozatban beszélt, amelyet a sports.ru orosz internetes lapnak adott. A hétfőn megjelent interjúban Dzsudzsák anyagiakról konkrétan nem szólt, annyit viszont elárult, hogy büszke magára, amiért a klubváltásra vonatkozó döntést meghozta.

"Tényleg boldog vagyok. A transzferem értékéről nem fogok beszélni, de tudom, hogy a PSV Eindhoven történetének harmadik legértékesebb játékosaként jegyeznek. Természetesen a pénz is számít, de emellett a futballnívó is sokat nyom a latban: ha összevetem a holland és az orosz bajnokságot, úgy gondolom, az orosz az erősebb. Én nagy játékossá akarok válni, s erre az Anzsi módot kínál. Akkor érkezem a csapathoz, amikor az a futballhistóriában jelentős lépésre készül. Az Anzsi előtt nagy jövő áll, s én részese akarok lenni ennek" - fogalmazott Dzsudzsák.

Dzsudzsák Balázs
©

Az újság felvetésére, hogy mit szóltak a szülők a csapatcseréhez, mivel az Anzsi nem a legnyugodtabb régiójában játszik Oroszországnak, a magyar labdarúgó így felelt: "Normálisan reagáltak. Ráadásul tudom, hogy az Anzsi játékosai Moszkvában edzenek és élnek, s csak a meccsekre járnak át Dagesztánba, ennél fogva nincs veszély. Továbbá úgy hallottam, hogy arrafelé most minden rendben, jó az idő, az emberek szeretnek ott élni, szóval nincs mitől tartanom. Egyúttal kapóra jött, hogy az édesanyám, aki orosztanárként dolgozott, kiválóan beszéli a nyelvet, úgyhogy tolmácsom már van."

Dzsudzsák elmondta, hogy még nem találkozott az Anzsi tulajdonosával, de tud arról a történetről, hogy a dúsgazdag Szulejman Kerimov roppant drága luxusautóval lepte meg a csapat brazil sztárjátékosát, Roberto Carlost. A maga részéről azonban a magyar focista mást részesít előnyben: "Számomra a legfontosabb dolog az életben az egészség. Ha ez megvan, tudsz élni, futballozni, elégedett lehetsz. Amúgy meg nekem is van autóm, nem Bugatti Veyron, hanem az én kedvencem, egy BMW M6-os - így Dzsudzsák, aki kitért még hollandiai korszakának lezárására is: - A szerződés aláírása után családommal, barátaimmal és az ügynökömmel elmentünk vacsorázni, hogy megünnepeljük az átigazolásomat. Szeretném még egyszer leszögezni: roppant büszke vagyok arra, hogy ez az üzlet létrejött. Én vagyok Magyarország legdrágább játékosa, ennek is van jelentősége. Boldog vagyok, jó helyre megyek. Július 4-én kell csatlakoznom a csapathoz annak edzőtáborában, előtte azonban még pihenő következik. Megvárom, hogy a barátnőm, aki jogásznak tanul, letegye a vizsgáit, aztán elmegyünk üdülni, méghozzá Franciaországba, Saint-Tropez-ba."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!