szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar kajak-kenu válogatott hat arany-, három ezüst- és két bronzérmet szerzett a belgrádi Európa-bajnokságon, és az éremtáblázat élén végzett. Storcz Botond szövetségi kapitány több mint elégedett.

Kovács Katalin három aranyérmet szerzett az Eb-n, egyben 25. kontinensbajnoki címét ünnepelhette. De az egész magyar csapat nagyon meggyőző volt, amit jól helez, hogy az olimpiai számokban öt érmet gyűjtöttek sportolóink.

„Izgalmas hétvége áll mögöttünk, amely után kijelenthetjük: Magyarország ismét a legjobb nemzet Európában – nyilatkozta a torna után Storcz. – Tizenegy éremmel zártunk az éremtáblázat élén, megelőzve a fehérorosz és a német válogatottat, és öt olimpiai számban állhattunk a dobogón, ami igazán jó teljesítménynek mondható. "

A női csapat Kovács Katalin és Kozák Danuta vezetésével ismét kimagasló teljesítményt nyújtott, de a magyar csaoat a másik két szakágban is érmeket szerzett. "Természetesen akadtak keserű és nagyon kellemes pillanataink is - folytatta a kapitány. - A C-1 1000 méteren induló Vajda Attila számára ezúttal nem jött ki a lépés, a válogatók és az Eb lezárultával egy feladata van: ezer egyesben minél jobban felkészülni a szegedi világbajnokságra."

Kattintson a képre és tekintse meg galériánkat!
©

"A hétvége kellemes meglepetését számomra Molnár Péter szolgáltatta, aki K-1 200 méteren szerzett ezüstérmet. A férfi kajak szakágnak sikerült elmozdulnia ezen az Európa-bajnokságon, Péter ezüstérme mellett ugyanis a Dombi Rudolf, Kökény Roland páros ezer méteren nyert bronzérme, és a négyes negyedik helye is igen biztató."

"Kenuban két érem jutott a csapatnak, a Sáfrán testvérekből, valamint Tóth Márton és Mike Róbert párosából alakult négyes győzelemmel mutatkozott be, s nagyon értékes Horváth Gábor és Bozsik Attila bronzérme is.”

Augusztus 17. és 21. között Szegeden rendezik a MOL Kajak-Kenu Világbajnokságot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Sport

Két éve hunyt el Kolonics György

sütörtökön lesz két éve, hogy elhunyt a kétszeres olimpiai bajnok Kolonics György, a hazai és a nemzetközi kenusport kiemelkedő alakja. A szomorú évforduló alkalmából - csakúgy, mint tavaly - fáklyás emlékevezést tartanak Csepelen.

MTI Sport

Felindultság a Honvédnál egy Kozák Danutától elvett szám miatt

A Domino Honvéd kajak-kenu szakosztályánál felháborodással és értetlenül fogadták, hogy a szövetség döntése értelmében Kozák Danuta, a válogató győztese nem indulhat el 200 méter egyesben az augusztusi, szegedi világbajnokságon. Storcz Botond szövetségi kapitány azt mondta, hogy a maximális kvótaszám megszerzése érdekében született ez a megoldás.

Vincze Szabolcs Sport

Meddig hozzák a magyar kajakosok az olimpiai aranyakat?

Az utóbbi évtizedek olimpiáin hozzászokhattunk, hogy kajak-kenusaink az utolsó napokban szállítják az érmeket. Azt gondolhatnánk, a sikereknek megfelőlen az anyagi háttér kifogástalan, ezzel szemben inkább a sportolók emberfeletti munkája áll az eredményesség mögött. Meddig termel még az "aranygép"?

MTI Sport

Három magyar aranyérem a kajak-kenu Eb-n

K-1 1000 méteren Kovács Katalin szerezte az első magyar aranyérmet a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon szombaton. Őt követte a Szabó Gabriella - Csipes Tamara duó és a kenunégyes is.

hvg.hu Sport

Janics Natasa gyereket vár

Háromszoros olimpiai bajnok kajakosunk, Janics Natasa csütörtökön bejelentette, hogy gyermeket vár, akinek születését edző-férjével szeptemberre várják.