szerző:
MTI

Tíz férfi és hét női úszó alkotja a július 24-én kezdődő sanghaji világbajnokságra utazó csapatot - jelentette be Kiss László szövetségi kapitány pénteken azon a sajtótájékoztatón, amelyen a Magyar Úszó Szövetség és a Magyar Kajak-kenu Szövetség meghosszabbította együttműködési szerződését a Magyar Telekommal.

Kiss László hangsúlyozta, az érmeket tekintve nem akar jósolni, de szeretné, ha a csapat megismételné a 2009-es római vb-n elért 35 pontos teljesítményét. Hozzátette, már márciusban kialakult a 16 fős lista, amelyhez Risztov Éva csatlakozott. Az elutazással kapcsolatban a kapitány elmondta, Sanghajjal hét óra az időeltolódás, ezért igyekeznek a pekingi játékokon szerzett tapasztalatokat hasznosítani az akklimatizálódás során. Az ifjúsági olimpiai aranyérmes Biczó Bence a július 6-10-én Belgrádban sorra kerülő ifjúsági Európa-bajnokságon is indul, ezután csatlakozik a vb-csapathoz.

A sajtótájékoztatón bejelentkeztek a versenyzők és Turi György, a válogatott edzője is videokapcsolaton keresztül. A Cseh László fémjelezte Kőbánya SC-küldöttség Balatonfűzfőn, míg a Jövő SC úszói Debrecenben edzőtáboroznak. Turi elmondta, a felkészülés jelen szakaszában "formáról még nem lehet beszélni", de a jövő hét második felében már élesítik a formát.

Kérdésre válaszolva Gyárfás Tamás elmondta, hogy lezárult az a vizsgálat, amelyet Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos a tavalyi úszó-Eb elszámolásával kapcsolatban még márciusban indított a szövetség ellen, s amely mindent rendben talált, így a MÚSZ-nak már nincs semmilyen tartozása.

Az úszó vb-re utazó csapat:
Takács Krisztián (50 m gyors), Kozma Dominik (50 és 100 m gyors), Kis Gergő (400, 800, és 1500 m gyors), Gyurta Gergely (800 és 1500 m gyors), Bernek Péter (100 és 200 m hát), Gyurta Dániel (100 és 200 m mell), Molnár Ákos (100 és 200 m mell), Cseh László (100 és 200 m pillangó, 200 és 400 m vegyes), Biczó Bence (200 m pillangó), Verrasztó Dávid (200 és 400 m vegyes), Verrasztó Evelyn (100 és 200 m gyors, 200 m hát, 200 m vegyes), Mutina Ágnes (200 m gyors), Kapás Boglárka (400 és 800 m gyors), Risztov Éva (800 és 1500 m gyors), Dara Eszter (50 és 100 m pillangó), Hosszú Katinka (200 m pillangó, 200 és 400 m vegyes), Jakabos Zsuzsanna (200 m pillangó, 400 m vegyes). A férfiaknál 4x200-as gyors- és 4x100-as vegyesváltó, a nőknél 4x100-as és 4x200-as gyorsváltó is indul.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Jóárasította a havi előfizetését a Netflix, de nem örülhet neki mindenki

Jóárasította a havi előfizetését a Netflix, de nem örülhet neki mindenki

Egyértelmű, melyik cég tabletjeit kedveli most a legjobban a világ

Egyértelmű, melyik cég tabletjeit kedveli most a legjobban a világ

“A férjem kivitt az erdőbe, és baltával levágta a kezeimet"

“A férjem kivitt az erdőbe, és baltával levágta a kezeimet"

Van az új Androidban egy funkció, amellyel még nagyobb biztonságban tudhatja adatait

Van az új Androidban egy funkció, amellyel még nagyobb biztonságban tudhatja adatait

Hadházy feljelentést tesz a letöltendő börtönre ítélt Gruevszki befogadása miatt

Hadházy feljelentést tesz a letöltendő börtönre ítélt Gruevszki befogadása miatt

Bekerült a Guinness-rekordok Könyvébe egy magyar karatés

Bekerült a Guinness-rekordok Könyvébe egy magyar karatés