szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Japán Olimpiai Bizottság (JOC) szombaton hivatalosan is bejelentette, hogy Tokió pályázik a 2020-as nyári olimpia rendezési jogára.

"Amikor legutóbb ötkarikás játékokat rendezhettünk, bebizonyítottunk a világnak, hogy talpra tudunk állni. Most hasonló céllal szeretnénk vendégül látni a sportvilágot" - mondta Cunekazu Takeda, a JOC elnöke arra utalva, hogy az 1964-es olimpiára a II. világháború után kellett talpra állnia a szigetországnak, idén pedig március 11-én földrengés és szökőár sújtotta Japánt.

Olimpia Londonban, 2012-ben
©

A JOC fennállásának 100. évfordulójára rendezett ünnepségen személyesen jelen volt Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke. "A NOB örül Japán kandidálásának, és sok szerencsét kíván a versenyben" - mondta a belga sportdiplomata.

Tokió 1964-ben első ázsiai városként adott otthont olimpiának, a 2016-os seregszemlére is jelentkezett, de végül alulmaradt Rio de Janeiróval szemben. A 2020-as játékok rendezési jogáért eddig Róma és Madrid szállt versenybe, illetve Isztambul és Doha gondolkodik a kandidáláson. A helyszínt 2013 szeptemberében, Buenos Airesben jelöli ki a NOB.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
100 ezer forintos jutalmat kapnak a fővárosi hajléktalanszállók dolgozói

100 ezer forintos jutalmat kapnak a fővárosi hajléktalanszállók dolgozói

Bodolay Géza az SZFE Színházművészeti Intézetének vezetője

Bodolay Géza az SZFE Színházművészeti Intézetének vezetője

Az I., a X. és a XIII. kerületi bölcsődékben és óvodákban is találtak fertőzötteket

Az I., a X. és a XIII. kerületi bölcsődékben és óvodákban is találtak fertőzötteket