szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megütötte csapattársát a vasárnapi, Pécs elleni vereséget követően az FTC norvég-szomáliai légiósa, Liban Abdi, ezért küldik el a csapattól - írja pénteki számában a Nemzeti Sport.

A Pécs elleni vasárnapi hazai vereséget követően az öltözőben a Ferencváros focistája, Liban Abdi megütötte csapattársát, Oláh Lórántot, ezért tette a klub vezetése átadólistára - írja a pénteki Nemzeti Sport. Csapattársát, a brazil Andrezinhót szintén elküldik, ő állítólag sportemberhez méltatlan módon élt éjszakai életet.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke tegnap a Facebookon közölte, hogy a csapat meghatározó játékosainak egyetértésével felfüggesztette a két játékost, és kérte az őket képviselő menedzsereket, hogy rövid időn belül keressenek nekik új csapatot. "A döntést nehezítette, hogy tehetséges, meccseket eldönteni tudó labdarúgókról van szó" - írta Kubatov, aki indoklásképpen azzal a titokzatos szöveggel toldotta meg bejelentését, hogy a focisták "nem értették meg a Ferencváros örök törvényét, mely az erkölcs, erő, egyetértésen alapszik". Andrezinho röviddel ezután ugyancsak a Facebookon válaszolt, azt írta: neki 2012-ig szerződése van a Ferencvárossal, és kész bármikor játszani a csapatban, és azt mindenkinek látnia kell, hogy a jelenlegi helyzet nem az ő döntése volt.

A Nemzeti Sport Orosz Pált, a klub vezérigazgatóját idézte, aki szerint a pofozkodásra nincs mentség, ráadásul Liban Abdi és Andrezinho szerinte gyakran kimaradtak éjszaka és az Európa Ligából való kiesés után sem úgy viselkedtek, ahogyan Orosz várta. Azt is hozzátette, hogy a gyenge bajnoki szereplésért nem szeretnék a két játékost bűnbaknak kikiáltani, annak felelőssége közös.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!