szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az ESPN amerikai sportcsatorna levette műsoráról a Monday Night Football című élő, hétfő esti profi amerikaifutball-közvetítésének felvezető számát, mert annak előadója, ifjabb Hank Williams Hitlerhez hasonlította Barack Obama elnököt.

A zenész, akinek az Are You Ready for Some Football? című számát az ESPN már évek óta használja a hétfő esti NFL-közvetítések felvezetéséhez, hétfő reggel a Fox New csatorna reggeli adásában "minden idők legnagyobb politikai hibájának" nevezte azt a júniusi washingtoni golfpartit, amelyet az Obama és John Boehner republikánus házelnök alkotta páros játszott Joe Biden alelnök és John Kasich ohiói republikánus kormányzó duója ellen.

"Ugyan már! Olyan ez, mintha Hitler játszott volna (Benjámin) Netanjahu (izraeli miniszterelnök) ellen" – válaszolta Williams, amikor azt kérdezték tőle, hogy mi nem tetszett neki a játékkal kapcsolatban.

AZ ESPN közleményében rámutatott, hogy noha ifjabb Hank Williams (az azonos nevű, legendás countryénekes fia) a hétfő esti NFL-közvetítéseken keresztül erősen kötődik a csatornához, de nem annak az alkalmazottja és "súlyos csalódottságát" fejezte ki a zenész kijelentésével kapcsolatban. A nyilatkozat ugyanakkor nem fogalmazott világosan azzal kapcsolatban, hogy Williams nyitózenéjének lejátszásáról csak egy alkalommal, avagy örökre tekintett el.

Williams közleményében elismerte, hogy az általa használt hasonlat szélsőséges volt ugyan, de azt akarta érzékeltetni, hogy milyen "nevetséges" és "értelmetlen" volt a "poláris ellentétek" párosítása.

Az énekes közölte, hogy mindig tiszteletben tartotta az elnöki hivatalt, és azzal magyarázta kijelentését: sokakat felidegesít, hogy miközben a munkásosztálybeliek a munkanélküliségtől szenvednek, a két oldal egymás tenyerébe csapva gratulál a másiknak a golfpálya kilencedik lyukánál. "A politikának meg kell változnia" – hangoztatta közleményében Williams.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Oroszország kiutasított tíz amerikai diplomatát, és hazaküldte a nagykövetet

Oroszország kiutasított tíz amerikai diplomatát, és hazaküldte a nagykövetet

Rózsaszín kesztyűvel kínáltak álmegoldást a nők menstruációs gondjaira – nem tették zsebre, amit kaptak érte

Rózsaszín kesztyűvel kínáltak álmegoldást a nők menstruációs gondjaira – nem tették zsebre, amit kaptak érte

Továbbra sem szabadulhat a solti férfi, aki videóra vette, amint saját lányával szexel

Továbbra sem szabadulhat a solti férfi, aki videóra vette, amint saját lányával szexel