szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke szerint akkor sem áll le a Puskás Ferenc Stadion átépítésének előkészítése, ha a jövő évi költségvetés tervezetében nincs pénz az új létesítmény felépítésére.

Debrecen polgármestere a Digi Sport televízió Reggeli Start című műsorában úgy fogalmazott, csak idő kérdése, hogy felépüljön az új nemzeti stadion, ugyanakkor hozzátette "nem lehet mindent egyszerre csinálni." Kósa szerint a stadion felépítéséhez költségvetésen kívüli forrásokra is szükség lesz, a debreceni arénával kapcsolatban pedig azt mondta, 2014 márciusában a legpesszimistább számítások szerint is megnyílhat. 

"Ha a közbeszerzések eredményét nem támadja meg senki, akár már egy évvel korábban is átadhatják az arénát" – fogalmazott a politikus, s hozzátette, a beruházás összértéke 12 milliárd forint plusz áfa lesz, de a jövő évi állami költségvetés tervezetében erre a célra 3,75 milliárd forint szerepel. A hajdúsági megyeszékhely éves költségvetésének öt százalékát fordítja sportcélra, de csupán az összeg tizedét költik a "szigorúan vett élsportra." 

Még nem tudni, mikor kezdődik a bontás
©

Kósa a látvány-csapatsportágakkal kapcsolatban azt mondta, ezek Debrecenben csak olyan szervezeti keretek között működhetnek, hogy - bár az önkormányzat háttértámogatást biztosít - el kell tartaniuk magukat. "Ha ez nem sikerül nekik, nem a zsebünkbe nyúlunk, hanem abbahagyjuk" - jelentette ki a Fidesz alelnöke. "A debreceniek nem gondolják helyi élsportnak azt, hogy játszik a kosárlabdacsapatban mondjuk három délszláv meg két amerikai és a padon esetleg ott ül egy magyar. A város azt szereti, ha debreceni fiúk halnak meg a pályán." 

A polgármester a helyi egyetemi háttérre építené az élsportot Debrecenben, szerinte a látvány-csapatsportágakban a saját nevelésű játékosokra kell támaszkodni "akkor is, ha esetleg lassabban megyünk így előre."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Drágán spórolni: teszten az első konnektoros, 21 millió forintos Toyota RAV4

Drágán spórolni: teszten az első konnektoros, 21 millió forintos Toyota RAV4

Videón a Microsoft csodaszemüvege: látványos a játék a HoloLens használatával

Videón a Microsoft csodaszemüvege: látványos a játék a HoloLens használatával

„Most mindenkinek úgy marad a haja, ahogy van”

„Most mindenkinek úgy marad a haja, ahogy van”