szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Jobbik szerint az, hogy a 2012-es költségvetésben nem szerepel forrás a Puskás Stadion újjáépítésére, ám most mégis döntött a tervekről a kormány, azt bizonyítja, hogy a kabinet ad hoc jelleggel dönt milliárdos beruházásokról - jelentette ki pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Szilágyi György ellenzéki országgyűlési képviselő.

A jobbikos politikus hangsúlyozta: Magyarországon szükség van korszerű, modern, többféle rendezvény befogadására is képes stadionra. A Jobbik éppen ezért nyújtotta be a 2012-es költségvetéshez azt a módosító indítványt, amely 7,6 milliárd forintot különít el a Puskás Stadion bontási, tervezési és építési munkálatainak első ütemére.

Nézze meg képeinket!
©

Szilágyi György szerint két eset lehetséges: vagy a Jobbik újabb sikeres érdekérvényesítéséről van szó, vagy a kormány már most semmibe veszi a saját költségvetési tervezetét és ad hoc jelleggel dönt komoly milliárdos beruházásokról.     A jobbikos politikus szerint mivel a képviselői módosító indítványok beadásának határideje lejárt, ezért ha a kormány 2012-ben meg akarja kezdeni a Puskás Stadion újjáépítését, akkor arra "pusztán azért lesz lehetősége, mert a Jobbik előrelátóan benyújtotta módosító indítványát", vagy a kormánytöbbség leszavazza azt és benyújt egy bizottsági módosító indítványt.

Gíró-Szász András kormányszóvivő pénteken jelentette be, hogy a kormány megtárgyalta és elfogadta a kabinet a Puskás Ferenc Stadion újjáépítésével kapcsolatos koncepciót, amely szerint egy 40 ezer férőhelyes - igény esetén 55 ezer férőhelyesre bővíthető -, UEFA 5-ös kategóriájú sportlétesítmény épül összesen 35 milliárd forintból. A stadion a "2011 végétől 2015-ig terjedő időszakban valósul meg" - mondta a kormányszóvivő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Előállították a vadászt, aki a levegőbe lőve próbált elzavarni egy kutyasétáltatót

Előállították a vadászt, aki a levegőbe lőve próbált elzavarni egy kutyasétáltatót

11 éves rekord dőlt meg a lakáspiacon tavaly

11 éves rekord dőlt meg a lakáspiacon tavaly

Figyelmeztető sztrájkot tartottak a B. Braun Medical gyöngyösi gyárában

Figyelmeztető sztrájkot tartottak a B. Braun Medical gyöngyösi gyárában