szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egészségügyi államtitkárság az MTI megkeresésére hétfőn megerősítette, kezdeményezte az Országos Tisztifőorvosi Hivatalnál, hogy kérje be Albert Flórián betegdokumentációját, hangsúlyozva, ezt a tisztánlátás érdekében tette.

A Magyar Nemzet a pénteki számában írt arról, hogy az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) bekéri az Albert Flórián kórházi ellátásáról szóló betegdokumentációt. Az aranylabdás labdarúgón szívműtétet hajtottak végre, amely az orvosok szerint jól sikerült, azonban Albert Flórián a beavatkozás után néhány nappal infarktust kapott és meghalt.

A hvg.hu pénteken megkereste az ÁNTSZ-t, amely azonban cáfolta a Magyar Nemzet értesülését, és közölte, nem kaptak bejelentéseket, nem vizsgálódnak Albert Flórián ellátásával kapcsolatban, nem is terveznek hasonló vizsgálatot, és tárgyalnak a lap főszerkesztőjével a pénteken megjelent cikk információi miatt.

©

Az egészségügyi államtitkárság azonban az MTI megkeresésére hétfőn azt közölte, hogy nem sokkal Albert Flórián halála után a legendás futballista gyógykezelésének körülményeit firtató sajtómegkeresések érkeztek az államtitkársághoz. Azt írták: valóban felkérték az Országos Tisztifőorvosi Hivatalt, hogy kérje be Albert Flórián betegdokumentációját. Ugyanakkor hozzátették, a dokumentumok bekérése kizárólag a tisztánlátást szolgálja.

"Az államtitkárság az üggyel kapcsolatosan a továbbiakban nem kíván nyilatkozni" - tették hozzá. Az MTI az ÁNTSZ-t is megkereste az ügyben, de hétfő délutánig nem kapott választ.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hány kortárs női író könyve jelent meg tavaly Magyarországon?

Hány kortárs női író könyve jelent meg tavaly Magyarországon?

Kevésbé lehet hatékony a Pfizer-vakcina a túlsúlyos embereknél

Kevésbé lehet hatékony a Pfizer-vakcina a túlsúlyos embereknél

Ismét emelkedik a benzin és a gázolja ára

Ismét emelkedik a benzin és a gázolja ára