szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ezúttal egy FIFA-licences játékosügynököt vettek őrizetbe Szarvason, a nemzetközi fogadási csalásokkal kapcsolatos ügyben, kedden.

A Központi Nyomozó Főügyészség és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai délután nemcsak őrizetbe vették a menedzsert, hanem házkutatást is tartottak nála, melynek során lefoglalásra is sor került. A Főügyészség szóvivője, Fazekas Géza hozzátette: az őrizetbe vett személyt még kedd este kihallgatják.

 A magyar szövetség honlapján megtalálható, MLSZ-engedéllyel rendelkező játékosügynökök listáján egyetlen szarvasi található: K. Zsolt.

A szóvivő azt is elárulta: a szombaton őrizetbe vett kozármislenyi labdarúgó, A. Attila, valamint a Vasas-Híd hétfőn őrizetbe vett játékosa, S. László egyaránt részletes, feltáró jellegű, beismerő vallomást tett. Kedden mindkettőjük őrizetbevételét megszüntették, így a továbbiakban szabadlábon védekezhetnek.

A bundaügy az MLSZ feljelentése nyomán indult. A NNI 2009 decemberében vesztegetés miatt indított nyomozást, de a közélet tisztasága elleni bűncselekményekhez kapcsolódó hatásköri szabályok idén áprilisban történt módosítására és az ezzel összefüggő szervezeti változások miatt májusban a Legfőbb Ügyészség ügyészi hatáskörbe vonta az ügyet, és a további eljárás folytatására a Központi Nyomozó Főügyészséget jelölte ki, amely a nyomozást az NNI-vel szoros együttműködésben folytatja.

A főügyészség a rendőrséggel közösen június 28-án összehangolt, nagyszabású akciót hajtott végre. Egyidejűleg 12 helyszínen tartottak házkutatást, számos okiratot, adathordozót és mintegy 100 millió forint értékben készpénzt foglaltak le.

Az akció során hét embert, három volt és jelenlegi futballistát és négy bírót vettek őrizetbe, akiket gyanúsítottként hallgattak ki többrendbeli bűnszervezetben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és vesztegetés bűntette miatt. A játékosok közül H. Gábor, K. Zoltán és L. Mátyás a gyanúsított, a játékvezetők esetében pedig L. Kolos, S. Krisztián, Cs. János és M. Tamás.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!