szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Las Vegas-i bíróság családon belüli erőszak vádjában bűnösnek találta Floyd Mayweathert, a veretlen amerikai bokszolót, akinek a döntés értelmében három hónapra börtönbe kell vonulnia.

A vád szerint Mayweather 2010-ben fizikailag bántalmazta akkori barátnőjét, Josie Harrist, amiért akkor őrizetbe is vették. A Las Vegas-i bíróság végül nem évekre, hanem csak 90 napos börtönre ítélte a 34 éves bokszolót, továbbá 2500 dollár büntetést kell befizetnie és száz óra közhasznú munkát kell végeznie - írja a BBC.

"Folyamatosan bajba sodorja saját magát, mert tudja, hogy megússza - mondta az utolsó tárgyaláson az ügyész a bírónőnek. - Mindez azért van, mert pontosan tudja magáról, kicsoda, ezért el is tud intézni mindent. Az egyetlen dolog, ami egy ilyen férfi figyelmét felhívja tettei súlyára, az a börtön."

Floyd Mayweather
©

A vád szerint Mayweather nemcsak megütötte egykori barátnőjét, de kicsavarta a karját és halálosan megfenyegette. A rendőrségi jelentés szerint két közös, 9 és 10 éves gyerekük is szemtanúja voltak a támadásnak, ahol a bokszoló azt ordibálta, hogy "eltünteti" egykori élettársát és annak új barátját. Melissa Saragosa bírónő ezután döntött a 90 napos elzárás mellett, a bűnösnek 2012. január 6-án kell börtönbe vonulnia.

Ez egyben azt is jelenti, hogy Floyd Mayweathernek (42 győzelem, 0 vereség) csak pár hónapja lesz arra, hogy felkészüljön a május 5-i, Las Vegas-i mérkőzésre. Hivatalosan még nincs kihirdetve az ellenfél személye, de nagy valószínűséggel Manny Pacquiao (54 győzelem, 3 vereség) lesz az, így összejön az utóbbi évek legjobban várt bokszmérkőzése.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Autóbalesetben veszthette életét a mohácsi rendőrkapitány

Autóbalesetben veszthette életét a mohácsi rendőrkapitány

Egyre többen kapnak átlag feletti nyugdíjat

Egyre többen kapnak átlag feletti nyugdíjat

Átszervezések miatt ideiglenesen kevesebb Pfizer-vakcina érkezik Európába

Átszervezések miatt ideiglenesen kevesebb Pfizer-vakcina érkezik Európába