szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Ferencvárosi Torna Club szerdán visszavásárolta az FTC Labdarúgó Zrt. részvényeinek 99 százalékát az angol tulajdonostól.

Az FTC közleménye emlékeztet arra, hogy a klub március óta rendelkezett a futballt irányító zrt. menedzsment jogaival, de a részvényesi jogokat mint tulajdonos csak szerdától gyakorolhatja - 2008 után - ismét.

A részvényvásárlással lezárult az a folyamat, amelynek eredményeképpen a labdarúgás teljes mértékben visszakerült az FTC égisze alá - áll a tájékoztatóban, amely ugyanakkor nem terjedt ki a pénzügyi vonatkozásra. E tekintetben egyelőre szóbeli kiegészítés sem történt az MTI érdeklődésére. 

A közlemény szerint mostantól a futball is az anyaklub egyik szakosztályaként, önálló gazdasági társaságként működik majd tovább. Szerdán az FTC elnöksége egyhangúlag megerősítette posztján Orosz Pált, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatóját. Az ügy előzményeként pénteken derült ki - a Magyar Közlönyből -, hogy az állam ötmilliárd forintért visszavásárolja - még az idén - az Üllői út, Könyves Kálmán körút találkozásánál lévő FTC-ingatlant a tulajdonos Kevin McCabe-től.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!