szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kétórás várakozás után a szerb rendőrség visszafordította a határról azt a körülbelül kétszáz fős, horvát szurkolókból álló csoportot, amely pénteken délután indult el Zágrábból Belgrád felé a férfi kézilabda Európa-bajnokság esti, szerb-horvát elődöntőjére.

A zágrábi Dinamo labdarúgóklub drukkerei szervezetten keltek útra a horvát rendőrség különleges egységének kíséretében. Többségük az elhíresült Bad Blue Boys szurkolócsoport tagjai.

A Vecernje novosti belgrádi lap értesülése szerint a fővárosi Aréna sportcsarnokba csupán körülbelül kétszáz horvát drukkert engednek be, s ők már Zimonyban tartózkodnak egy elzárt helyen, és csak este nyolc órakor szállítják őket szervezetten a mérkőzés színhelyére.

©

Horvát források szerint a visszafordított szurkolóknak csak egy része rendelkezett belépővel a 20:15 órakor kezdődő meccsre. Előzetes hírek szerint a három horvát autóbusz felvezetését a határon szerb rendőröknek kellett volna átvenniük. Pénteken, a kora délutáni órákban a szerb rendőrség a batrovaci határátkelőnél két autóbusznyi horvát szurkolót már visszafordított, mert nekik sem volt belépőjegyük a mérkőzésre.

Milorad Veljovic, a szerb és Drazen Vitez, a horvát rendőrség igazgatója, illetve ügyvezető igazgatója Belgrádban azt üzente a szerb és a horvát szurkolóknak, hogy "huligánoknak nincs helyük a mérkőzések színhelyén". Egyetértően úgy nyilatkoztak, hogy Szerbiának és Horvátországnak, de a két ország rendőrségének és sportéletének is az az érdeke, hogy a ma esti találkozó rendben és békében teljen el és "a sportcsarnokból száműzni kell a politikát".

Az újvidéki Felsőbb Bíróságon időközben pénteken megkezdődött a 13 őrizetbe vett szerb randalírozó kihallgatása - őket a horvát szurkolók elleni, kedd esti támadásokkal gyanúsítják. Három gyanúsítottat még keres a rendőrség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Guardiolához hasonlította Dárdait Matthäus

Guardiolához hasonlította Dárdait Matthäus

Hazai pálya: Fél órát álltunk sorba egyetlen lesiklásért, mégis örülünk

Hazai pálya: Fél órát álltunk sorba egyetlen lesiklásért, mégis örülünk

Doku360: Hogy mit jelent szeretni, azt a saját családomban tapasztaltam meg először

Doku360: Hogy mit jelent szeretni, azt a saját családomban tapasztaltam meg először