szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége már több jelölttel is tárgyalt a lehetséges utódok közül, miután a szervezet főtitkára, Schmidt Gábor március elsejétől a Nemzeti Sportközpontok főigazgató-helyettese lesz.

Ahogy az MKKSZ keddi hírleve fogalmaz, Schmidt Gábor a sportág elmúlt bő 15 éves "aranykorának" egyik fontos szereplője volt: kajakedzőként, majd szakosztály-igazgatóként dolgozott a KSI-ben, 1997-től 2002-ig az ifjúsági válogatott vezetőedzője, ezt követően pedig 10 évig volt az MKKSZ főtitkára. 

A Nemzeti Sportközpontok főigazgató-helyetteseként többek között az olimpiai központok és az intézményhez tartozó egyéb létesítmények napi üzemeltetését irányítja majd. 

"Gábor a magyar sportélet egyik legeredményesebb, legkiemelkedőbb főtitkára volt. Már egy ideje tudtuk, hogy más, új céljai vannak, korábban is tájékoztatott erről a szándékáról. Természetesen megértjük a döntését, azt azonban nem titkolhatom, nagyon sajnáljuk, hogy az olimpia előtt hat hónappal hozta meg ezt a döntést. Mondom ezt annak ellenére, hogy minden főtitkári feladatát korrektül és tisztán lezárta.  - mondta Baráth Etele, a kajak-kenu szövetség elnöke.

"A tavalyi évet pozitív pénzügyi mutatóval zárta a szövetség, pontot tettünk a szegedi világbajnoksággal kapcsolatos ügyek végére, és ősszel elkészült az olimpiai felkészülési terv is. A szövetség szeretné, ha Gábor valamilyen minőségben továbbra is együtt dolgozna velünk, a sportágnak ugyanis szüksége van az elmúlt 20-25 évben gyűjtött tapasztalataira."

Baráth hozzátette: az elnökség úgy döntött, hogy sportágon belülről érkezzen az új főtitkár, s már több esélyes jelölttel is tárgyaltak. "A most pénteki elnökségi ülésen véglegesítjük azt a feltételrendszert, ami alapján ki tudjuk választani a legmegfelelőbb szakembert. Ugyanezen az ülésen már a 2013-ban kezdődő olimpiai ciklus szervezeti és irányítási rendszeréről is tárgyalunk" - árulta el az elnök.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!