szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem vezetett eredményre Horváth Gábor és Aczél Zoltán szembesítése - közölte Fazekas Géza pénteken. A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta, a gyanúsítottak fenntartják vallomásukat, így a gyanúsítás továbbra is fennáll.

Korábban Czeglédy Csaba, Aczél jogi képviselője úgy nyilatkozott, hogy Horváth tisztázta a Siófok és a Haladás Sopron Bank labdarúgócsapatának korábbi vezetőedzőjét, akivel szemben kötelességszegés és vesztegetés gyanúja merült fel.

"Nagy nap a mai, ügyfelem neve ma nagyrészt tisztázódott, mivel Horváth Gábor elmondta, hogy Aczél Zoltán nem manipulálta az összeállítást" – mondta akkor a Központi Nyomozó Főügyészségen tartott pénteki szembesítést követően Czeglédy Csaba.

A gyanú szerint Aczél a 2009. április 21-én lejátszott Honvéd-Siófok (2-2) Magyar Kupa-elődöntő előtt elfogadta játékosai, Sütő László és Horváth Gábor ajánlatát, amely arra vonatkozott, hogy fejenként 3-4000 euró ellenében legalább két góllal elveszítik a mérkőzést. A tréner ekkor azt ígérte, hogy a mérkőzésen a csapatot ennek megfelelően fogja összeállítani.

Az elkövetői kör végül Aczél és játékosai hajlandósága ellenére a mérkőzésre nem tette meg a fogadását, így a megállapodás szerinti jogtalan kifizetésre nem került sor. A 2009. május 23-i ZTE-Siófok bajnoki előtt Aczél - a gyanú szerint - szintén elfogadta két játékosa ajánlatát, melynek értelmében 4000 euró ellenében ő is részt vesz a mérkőzés eredményének befolyásolásában.

Aczél Zoltán a bíróságon
©

Aczél - a gyanú szerint - tudva arról, hogy a manipulációban játékosként pontosan kik vesznek részt, a mérkőzésen a csapatot ennek megfelelően állította össze és a meccs után átvette a neki ígért 4000 eurót.

A siófoki meccsekkel összefüggésben Horváth Gábor és Sütő László mellett még egy labdarúgót, Andruskó Attilát, továbbá K. Zsolt FIFA-licences játékosügynököt már korábban őrizetbe vették a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai. Andruskó és Sütő teljes körű, feltáró jellegű beismerő vallomást tett.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága decemberben felfüggesztette a sportszakmai tevékenység alól Aczél Zoltánt, aki fellebbezett. Január 19-én a fellebbviteli bizottság döntött úgy, hogy Aczél Zoltán ellen fegyelmi eljárást is indít.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meddig elég még a tárhelyem a Google-nél? Mikortól kell fizessek a fotóim tárolásáért?

Meddig elég még a tárhelyem a Google-nél? Mikortól kell fizessek a fotóim tárolásáért?

Igazi hungarikumoktól is függ a magyar cégek profitja – HVG Top 500 rangsor

Igazi hungarikumoktól is függ a magyar cégek profitja – HVG Top 500 rangsor

A járvány alatt sem állt le Európa meghódításával Kína

A járvány alatt sem állt le Európa meghódításával Kína