szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kedd délutáni zárt ülésén Ábrahám Attilát, az 1988-as szöuli olimpia aranyérmesét választotta meg főtitkárnak a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége.

Az MKKSZ tájékoztatása szerint a vezető testület a három jelölt - Buri Gergely, Doma Gergő és Ábrahám - meghallgatása után döntötte el, hogy ki legyen a leköszönő főtitkár, a Nemzeti Sportközpontok főigazgató-helyettesi posztját március elsejétől betöltő Schmidt Gábor utódja. "Nagyszerű, hogy három ilyen felkészültségű, de különböző tapasztalatú jelölt emelkedett ki a sportágból. Eredményes versenyzők voltak, végzettségük, vezetői, sportvezetői tapasztalatuk mindhármunkat alkalmassá tenné a főtitkári feladat ellátására" – mondta Baráth Etele, a szövetség elnöke. "Ábrahám Attila eddig is velünk dolgozott, az elnökség tagjaként tisztában van vele, hogy mik az elvárások vele szemben, egy jogászember, aki igazgatási, államigazgatási tapasztalatokkal rendelkezik, ezért kaphatta meg a bizalmat az elnökségtől."  

Ábrahám jelenleg az olimpiai bajnokok képviseletét látja el az MKKSZ elnökségén belül, erről a tisztségéről - az alapszabály értelmében - le kell mondania. "Nagyon motiváltan vágok neki ennek a feladatnak, tisztában vagyok vele, hogy szinte függetlenül a londoni szerepléstől, a sportágra nehéz időszak várhat az olimpia után" – nyilatkozta Ábrahám Attila, aki 2004 és 2006 között a volt Nemzeti Sporthivatal elnöke volt. "Úgy gondolom, hogy el kell kezdenünk már most olyan alternatívákon gondolkodni, ami egy fenntartható sportági modell kialakítását segíti, abban az esetben is, ha a gazdasági helyzete változik a kajak-kenunak. Továbbra is nyitni kell a parasportolók irányába és harcolni a tiltott teljesítményfokozók használata ellen." 

Az új főtitkár hivatalosan március elsején áll munkába, a kinevezése pedig a következő tisztújító közgyűlésig, 2013 tavaszáig szól. Az MKKSZ elnöksége döntött arról is, hogy a korábban elfogadott menetrend alapján szeretné szétválasztani a szakmai irányítói, vezetői feladatokat és a főtitkári feladatokat. A szakmai vezetői feladatokat március elsejétől Vaskuti István, a szövetség szakmai alelnöke látja el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már csak egyet kell aludni, és lehet jelentkezni az e-bringás ingyenpénzért

Már csak egyet kell aludni, és lehet jelentkezni az e-bringás ingyenpénzért

Parragh szerint az önkormányzatoknak kéne spórolni. Ön szerint kinek? Szavazzon!

Parragh szerint az önkormányzatoknak kéne spórolni. Ön szerint kinek? Szavazzon!

Az USA hivatalosan is kilépett a Nyitott Égbolt fegyverkorlátozási egyezményből

Az USA hivatalosan is kilépett a Nyitott Égbolt fegyverkorlátozási egyezményből