szerző:
Somos Ákos
Tetszett a cikk?

A sportfogadás a szellemi sportok Iron Manje, a kombinatorika nonpluszultrája, a kocka elvetésének sava-borsa. A tippmixelés egy kis ország Rubiconja. Nem is szaporítjuk a szót: minden pénteken a heti szelvényhez adunk olyan útmutatót, mely az útmutatók Mount Everestje. Aki ennek alapján se nyer, próbálja meg legközelebb.

(078) Lukko – Turku  (finn jégkorong bajnokság)
A finn hoki olyan, mint Mazsola, a kismalac: mindenki szereti. Felhúzni a negyedik jégeralsót és kiköhögni a lakótelepi ködbe, aztán magunk előtt gurítva a gyereket, leszaladni hokizni egy kicsit a sarki pályán, mi ez, ha nem életérzés? Érzésünk szerint jó lesz ezen a héten turkuinak lenni Lukkóban, de lehet, hogy fordítva. A Turku jelszava egyébként: „Nem az a legény, aki adja, hanem Aki Kaurismaki!” Tipp: viszi a vendég a vodkát.
Oddsz: H:1,80 D:4,15 V: 2,85

©

(109) Mersin Idman Yurdu – Galatasaray (török labdarúgás)
A hazai csapatot egy szakadár ottomán szabadságharcosról nevezték el, aki hajdanában puszta kézzel és halálmegvető bátorsággal egymaga meghamisította egy isztambuli fürdőhely teljes az évi mérlegkönyvét. Nem csoda, ha a Mersin Idman Yurdu ellen még Hakan Sükür, a Boszporusz Bikája se ment soha biztosra (de lehet, hogy az Sakan Hükür, a Poszthumusz birkája volt). A török bajnokságban egyébként nincs lefutott meccs: akármilyen nagy helyzetben is van egy csatár, Allah még nagyobb! Tipp: azért a vendég igáz.
Odds: H:4.15 D: 3,25 V: 1,67

©

(138) Honvéd – Eger (vízilabda, magyar bajnokság)
A meccsen a fordulat a második negyed közepén várható, amikor Gerendás becsukja a Márai-kötetet és „na, eddig bírtam higgadt maradni!” felkiáltással behajít a medencébe két széket, egy asztalt, pár fogkefét és a Fáklya c. hetilap 1982-es bekötött évfolyamát, majd értelmezi a zsűriasztalnál a performansz jelentését. A zsűri – priuszára való tekintettel – ezúttal nem kegyelmez, és borotválkozásra ítéli a trénert. Ami példátlanul súlyos következményeket sejtet. Tipp: Márai odahat, nyer a vendég.
Odds: H: 2,29, D: 6,20, V: 1,81

©

(142) Vitalij Klicsko – D. Cuisora  (profi boksz )
„Az öklök párbaja valójában két intelligencia vitája a horizontális szemantikai tartományban, meghosszabbított attribútumokkal…” – kezdte a mérlegelés során nyilatkozatát Cuisora, a tézis antitézisére már nem volt szükség, mert Klicsko leütötte. „Most légy okos, Domokos!” – tette hozzá, a hírekkel ellentétben nem papírról olvasva. A ringben ezek után társadalomfilozófiai oppozíciók felmutatását várjuk, vagy pedig másfél menet eltáncolás után fülszakadást és sörreklámot. Tipp: vízszintes vendég, hamar.
Odds: H: 1,05, D: 29,00 V: 6,20

©

(214) Barcelona – Valencia (spanyol labdarúgás)
Egybehangzó hírforrások szerint a Barcelonánál nagyon közel járnak a megoldáshoz az emberiséget régóta foglalkoztató kérdésben: hogyan lehet 11-esből is legalább kilenc passz után gólt lőni? Guardiola legutóbb újraértelmezte Tolsztojt a taktikai értekezleten, Xavi Bartók-variációkkal lepte meg Busquetset, Messi megoldotta a Fermat-sejtést, Piqué pedig új pokémonos cipzárat vett a dzsekijéhez. A csapategység a régi. Tipp: na, mégis…
Odds: H. 1,25 D: 4,80 V: 9,60

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elítélték a siklósi kézilabdázót, aki ököllel ütötte a pályán az ellenfelét

Elítélték a siklósi kézilabdázót, aki ököllel ütötte a pályán az ellenfelét

366 forintba is került egy euró

366 forintba is került egy euró

Hadházy: Szijjártót kétszer is hazavitte a rendőrségi helikopter Dunakeszire

Hadházy: Szijjártót kétszer is hazavitte a rendőrségi helikopter Dunakeszire