szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Magyar kézben marad a labdarúgó OTP Bank Ligában érdekelt Vasas, noha az elmúlt hetekben egy német befektető érkezéséről szóltak a hírek.

A budapesti klub csütörtökön közleményben számolt be arról: az eddigi tulajdonos HÍD Akvizíciós Zrt. úgy határozott, hogy a Vasas Akadémia tulajdonosi körét is alkotó cégcsoportnak adja át a Vasas Futball Kft-ben lévő üzletrészét. A tájékoztatás kitér arra is, hogy a cég új tulajdonosi felállásában az eddig egy százalékos tulajdonos Vasas SC hangsúlyosabb szerepet vállal.

Az új tulajdonosi kör, amely élén a HunGast cégcsoport áll, a Kubala Akadémia megalapításával és a Vasas utánpótlásának finanszírozásával erős alapot teremtett ahhoz, hogy Faragó Attila, a HÍD Akvizíciós Zrt. elnök-vezérigazgatója az üzletrész eladásával az ő kezükbe tegye le az első osztályú csapat jövőjét - áll a közleményben.

"Az utánpótlás és a felnőtt gárda egy kézbe kerülésével tekintélyes plusz források nyílnak meg a Vasas Kubala Akadémia számára, és a HÍD Akvizíciós Zrt. biztosítva látja annak a koncepciónak a folytatását, hogy a jövőben saját nevelésű magyar fiatalok szerepelhessenek a csapatban" - folytatódik a tájékoztató.

Az OTP Bank Ligában a 14. helyen álló Vasas pénzügyi helyzetével kapcsolatban február elsején - egy sajtótájékoztatón - elhangzott, hogy 400 millió forint körül van az éves költségvetés, a tartozások mértéke pedig elenyésző ehhez képest. Két hete egy német tulajdonosjelölt, az üzletember, Alfredo Demiani budapesti sajtótájékoztatóján többek között arról számolt be, hogy évi kétmillió eurót áldozna az együttesre.

Kedden az anyaegyesület lemondott elővásárlási jogáról a Vasas Futball Kft-t illetően. Markovits László klubelnök ezt azzal indokolta az egyesület honlapján, hogy a lépés elősegíti a Híd Zrt. és Alfredo Demiani közötti adás-vételi szerződés mielőbbi megkötését. Végül mégis magyra kézben maradt a futballcsapat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Emlékszik a Flappy Birdre? Becsempészték az Apple gépeire

Emlékszik a Flappy Birdre? Becsempészték az Apple gépeire

Felnyíló hídon ugratott át egy sietős autós Floridában – videó

Felnyíló hídon ugratott át egy sietős autós Floridában – videó

Az aprócsörgetéstől az érintésig: egyre több ország válhat készpénzmentessé

Az aprócsörgetéstől az érintésig: egyre több ország válhat készpénzmentessé