szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem hivatalos számítás szerint Imre Géza ott lehet a férfi párbajtőrözők olimpiai versenyében, noha az utolsó kvalifikációs állomáson a 64-es tábla első fordulójában vereséget szenvedett.

Imre a párizsi viadal honlapja szerint ugyanattól az amerikai Weston Kelseytől kapott ki 15-11-re, aki miatt Boczkó Gábor pénteken nem került fel a főtáblára. A korábbi selejtezős állomásokon viszont annyi pontot gyűjtött, hogy így is minden bizonnyal kvótához jutott. Amennyiben ez hivatalossá válik, az azt jelenti, hogy Boczkó viszont nem vívhat Londonban. Imre kvótája miatt ugyanis nem indulhat az áprilisi, európai zónaversenyen, mivel azon csak olyan országok képviselői léphetnek pástra, amelyek addig még nem rendelkeznek ötkarikás részvételi joggal az adott szakágban. Az eredmények összesítésénél az Eb- és a vb-produkciók mellett a Világkupa-sorozat nyolc versenyéből ötöt vesznek figyelembe. Imre esetében a párizsi a kieső eredmények között van.

A nyári játékokon a férfi párbajtőrözők csak egyéniben versenyeznek.

A párizsi Vk-viadalon Imre mellett további négy magyar párbajtőröző került a legjobb 64 közé: Rédli András egy fordulót ment, Pádár Tamás, Hanczvikkel Márk és Szényi Péter viszont Imréhez hasonlóan az első asszójában vereséget szenvedett. Rédli 27., Imre 33., Pádár 41., Hanczvikkel 60., Szényi pedig 62. lett a 280 fős mezőnyben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lecsupaszították a Blaha Lujza tér felújítását, de így is csúszhat a megvalósítás

Lecsupaszították a Blaha Lujza tér felújítását, de így is csúszhat a megvalósítás

Media1: Letartóztatták a HPS-csoport két alapítóját

Media1: Letartóztatták a HPS-csoport két alapítóját

Az egyik legrugalmasabb tanulási forma, mégsem népszerű a szakirányú továbbképzés

Az egyik legrugalmasabb tanulási forma, mégsem népszerű a szakirányú továbbképzés