szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kirúgták a Vasastól Golecz Gábor technikai vezetőt, a klub szerint ugyanis az ő hibája, hogy nem újíttatta meg időben meg egyik játékosuk sportorvosi igazolását, így őt szabálytalanul léptették pályára. A Nemzeti Sport azt írja, hogy Golecz a pályán kedden összeverekedett a Vasas egyik alkalmazottjával.

Kedd esti sajtóhírek szerint rosszullét miatt hívtak mentőt kedden a Vasas-pályára Golecz Gábor technikai vezetőhöz, a Nemzeti Sport keddi számában azonban Golecz elárulta, összeverekedett valakivel munkahelyén és egy kaporr pofon után lett rosszul. A lapnak a klub ügyvezetője, Kovács Ágnes ehhez annyit fűzött hozzá, hogy a verekedésben érintett másik fél, Lakatos Sándor (a Vasas egyik alkalmazottja) is elment látleletet venni karjáról, amellyel védekezett.

Még kedden a klub még olyan tartalmú közleményt adott ki, amely szerint "kedden délelőtt nézeteltérés támadt a klub két munkatársa között Haris Mehmedagic lejárt sportorvosi igazolásával kapcsolatban. A vita hevében a mulasztást elkövető Golecz Gábor technikai vezető rosszul lett, és mentőt kellett hívni hozzá". 

Az öltözőbeli verekedésnek köze lehet ahhoz, hogy Golecz Gábort éppen most rúgta ki a Vasas, bár Golecz szerint a klubnál nincs ügyvezető, ezért ezt nem is tehetnék meg. Kovács Ágnes a sportnapilapnak megerősítette a szerződésbontást, amelyet azzal indokolt, hogy Golecz elmulasztotta megújíttatni az egyik játékos, Haris Mehmedagic novemberben lejárt sportorvosi igazolását, így a játékos a Pécs és a Honvéd elleni bajnokin is jogosulatlanul lépett pályára. A klubot emiatt várhatóan elmarasztalják, amiért Kovács Ágnes szerint vállalni fogják a következményeket.

Golecz szerint a labdarúgó sportorvosiját "szombaton, abban a kaotikus állapotban" nem találta, ám szerinte hétfőn már meglett, csak éppen egy másik játékos igazolásába került bele "rejtélyes módon". A Topliga.hu című lap azonban azt írja, hogy Goleczet nem egyszerűen amiatt rúgták ki, mert elkeverte a sportorvosi igazolás, hanem mert az ezt követően "megtalált igazolás" hamis volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!