szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lemaradt az Európa Liga döntőjéről az a pár száz bilbaói szurkoló, akik rossz országban kötöttek ki a meccs napján - írja egy angol portál egy román televízióra hivatkozva. A Budapest Airport nem tud róla, hogy tévedésből fogadtak volna egy egész Jumbóra való utast.

A metro.co.uk az Antena 3 román csatorna híre alapján arról számolt be, hogy a labdarúgó Európa Liga szerdai döntője napján egy 400 fős összezavarodott bilbaói szurkolócsoport tévedésből Bukarest helyett Budapestre utazott. Átfoglalni nem tudtak, így le is maradtak a döntőről az eredeti híradás szerint.

A Budapest Airport szóvivője kérdésünkre annyit közölt, hogy nem tudnak arról, hogy egy egész Jumbóra való utas tévedésből érkezett volna a magyar fővárosba, bár azt hozzátette, hogy naponta tízezer utas fordul meg a 2-es terminálon. Hardy Mihály szerint a történetnek a fenti leírása legalábbis életszerűtlen, hiszen ebben az esetben a - feltételezett - szállodai foglaláskor is el kellett volna nézniük a szurkolóknak a célállomást.

Érdekes, nehezen magyarázható részlete az ügynek, hogy egy romániai médium adott róla hírt, miközben aligha ott derült fény az esetre. Mindenesetre ha közvetlen légijárattal érkeztek a szurkolók Budapestre (na, nem Bilbaóból, mert onnan nincs közvetlen budapesti járat), akkor egyenként ronthatták el a foglalást, chartergép esetén viszont azt nehéz elképzelni, hogy a utazásszervező cég vétett ekkora hibát. Az is elképzelhető persze, hogy valóban volt, aki elvétette a célállomást, csak éppen 400-nál jóval kevesebben voltak.

Az Antena 3 nem csak a szurkolók tévedéséről számolt be, a döntő hivatalos műsorközlője is elkövette azt a hibát, hogy először a "jó estét, Budapest, üdvözlünk mindenkit az Európa Liga fináléjában!" felikiáltással köszöntötte a stadiont.

A meccset a Bilbao 3-0-ra elvesztette, így ha netán igaz is a sztori, annyira talán mégse bánják a baszk szurkolók a tévedésüket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghosszabbítja a kormány a bértámogatás határidejét

Meghosszabbítja a kormány a bértámogatás határidejét

Politikai indíttatású megfélemlítésnek nevezi a Tóth Krisztinát ért támadásokat a Széchenyi Akadémia

Politikai indíttatású megfélemlítésnek nevezi a Tóth Krisztinát ért támadásokat a Széchenyi Akadémia

Akinek bejött a lezárás: szépen nőtt a Magyar Telekom profitja

Akinek bejött a lezárás: szépen nőtt a Magyar Telekom profitja