szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A csúcson fejezi be játékos-pályafutását a háromszoros olimpiai bajnok, Benedek Tibor. A válogatottságot a pekingi olimpiai dobogó legmagasabb fokán zárta, most újdonsült olasz bajnokként a klubszerepléstől is búcsúzik - olvasható a magyar férfi vízilabda-válogatott hivatalos honlapján közzétett interjúban. A magyar pólós egyelőre nem dolgozta fel lelkileg a váltást, és a jövőben is szeretne a sportág közelében maradni.

"Befejezem a játékos pályafutásomat" - közölte Benedek Tibor a magyar férfi vízilabda-válogatott honlapján közölt interjúban. A negyvenedik életévét idén nyáron betöltő olimpikon vegyes érzelmekkel búcsúzik a pályától, hiszen fél évvel ezelőtt még nem akarta abbahagyni. Miután azonban csapata, az olasz Pro Recco jelezte, hogy már nem számít rá, egyre inkább úgy gonolta, hogy ez így van jól.

"Ha nem a Reccóban játszom, akkor nincs értelme máshol újrakezdeni. Hiszen így olyan eredményekkel fejezem be, főleg, hogy a bajnokságot is megnyertük, ami hát, a csúcs… Erre mondják, hogy a csúcson érdemes abbahagyni" - fejtette ki az interjúban Benedek. A sportoló így fejezte be a válogatottságot, s most azt a klubot is a csúcson hagyja ott, amelynek öt bajnoki győzelméhez tett hozzá. A háromszoros olimpiai bajnok sportoló hozzátette: biztosan el tudott volna vízilabdázni még két-három évet, de lelkileg elfáradt abban, hogy tudta, abba kell hagynia. Ezért elég sokat betegeskedett, és emiatt az állóképessége is jóval gyengébb volt, mint március környékén.

A sportoló egyelőre nem dolgozta fel lelkileg, hogy váltania kell. Ahogy fogalmazott: "nagyon nehéz ez, mert hát harminc évig csináltam, úgyhogy most olyan, mint hogyha elmennék nyaralni, és majd szeptemberben megint kezdeném elölről. Biztosan nem lesz egyszerű. Nekem ez az életem, de hát el kell fogadni, hogy az ember megöregszik, jönnek a fiatalok. Még ha úgy is gondolod esetleg, hogy egyelőre nem jobbak nálad, nemcsak te döntesz ebben, hanem a körülmények is, a klub is. Fontos, hogy örömmel, jó érzéssel fejezhetem be, a Recco játékosaként, bajnokként, és ez nagy elégtétel nekem."

Benedek legszebb emlékének a sydney-i olimpiát tartja, ami pedig a jövőt illeti, bár részleteket még nem árult el, marad a sportág közelében, és egyelőre továbbra is együtt dolgozik majd Kemény Dénessel másodedzőként a válogatottban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tóta W.: A Budapest Bank fosztogatói

Tóta W.: A Budapest Bank fosztogatói

Győr polgármestere a Facebookon oktatta ki a tíz év után kirúgott színházigazgatót

Győr polgármestere a Facebookon oktatta ki a tíz év után kirúgott színházigazgatót

A könyvelők tiltakoznak a zárás ellen

A könyvelők tiltakoznak a zárás ellen