szerző:
Somos Ákos
Tetszett a cikk?

A sportfogadás a szellemi sportok Iron Manje, a kombinatorika nonpluszultrája, a kocka elvetésének sava-borsa. A tippmixelés egy kis ország Rubiconja. Nem is szaporítjuk a szót: minden pénteken a heti szelvényhez adunk olyan útmutatót, mely az útmutatók Mount Everestje. Aki ennek alapján se nyer, próbálja meg legközelebb.

094 Bilbao – Barcelona (spanyol kupadöntő)

©
Köszöntünk mindenkit az idei Fesztiválon! Katalóniát a Leo nevű fiúzenekar képviseli. Jellegzetes tiki-taka stílusuk a hagyományos disco újraértelmezése, énekesük, aki egyben a zenekar névadója, nem látszik ki a zongora mögül, de ez ne tévesszen meg senkit. Ezúttal egy keményebb stílusú dalt adnak elő, melyhez baszk tánckar adja a színpadi látványt, hosszanti csíkos ruhájuk alá rejtett „szabad haza” feliratú jatagánnal. A kis Leo egyébként nagyon szeret szólót énekelni, állítólag fogadott a nagymamájával két tepsi hormonos sütibe, hogy akkor is nyer, ha bekötik a száját és az ellenkező irányba induló repülőre teszik fel.

Odds:  H: 9,40 D: 4,70 V: 1,26

116 Diósgyőr – Vasas (magyar bajnokság)

A magyar résztvevő az emlékezetes hazai válogatón a nagy sikerű „Vasmunkás volt az anyám is” című retro-rock zúzással nyerte el a közönség szimpátiáját, bár a kritikusok szimpla giccsnek, a Kádár-korszak olcsó nosztalgikus apológiájának nevezték a művet. A nehézipar pusztulását megidéző dallal lépnek fel, ironikus köntösben bemutatva egy béna pesti proletár ügyetlenkedéseit a vidéki városban. A dal szövege megidézi a régi majálisokat, amikor a rangadón néha forrasztópákával vették rá a játékvezetőt, hogy ragaszkodjon a szabályokhoz. A jópofa színpadi blöff végén tippmixszelvényeket szórnak a nézők közé, tuti siker.

Odds:  H: 1,25  D: 4,35  V: 8,35

131 Dánia – Brazília (barátságos)

©
Poszt-punk életérzést fogalmaz meg a Ki az a Hamlet nevű dán banda. A másfél akkordra és egy doboz sörre írt dal egy bosszú története: egy fiúról szól, akit nem érdekel a foci, de apja, az egykori partjelző szelleme megsúgja neki, hogy Adriano, a 110 kilós brazil center tette el láb alól egy mérgezett bedobással, sőt, a holttestét oda-vissza felbőrözte. Az öncélú szemfényvesztéstől felháborodott dán gyermek nekilát helyrerakni a kizökkent időt és páros lábbal, térdmagasságban elindul egy elmebeteg mohikánt idéző brazil színész felé. A többi néma csend.

Odds: H: 4,05  D: 3,35  V: 1,77

153 Norvégia – Anglia (barátságos)

©
A norvég banda olyan izgalmas, mint egy kőgolyó hátulról. A tagok esküsznek rá, hogy még egymás keresztnevét se tudják, mert elfelejtették. Szerencsére itt van velük a színpadon Wayne, aki ezúttal egy két szótagból álló káromkodást ad elő reppelve. Ő egy színes egyéniség, legutóbb egy jótékonysági fellépésen belerúgott az egyik vokalistába és kitiltották az Eurovíziós Dalfesztiválról, de aztán mégse. Valamint fellép a csapattal David, a kiöregedő, de még mindig sármos slágerénekes, aki az olimpiai fáklyáról énekel, miközben örökbe fogad egy szingapúri falut. Közreműködik Elton John. Odds: H: 3,15  D: 3,25  V:2,05

168 Raikkönen nyeri a Nagydíjat (Forma-1)

©
Az idei Dalfesztivál legeredetibb arca a finn hobó, aki egy szál azbeszt fejvédőben áll színpadra. Dala a magányos és szótlan skandináv sofőrről szól, aki életében egyszer jött izgalomba, egy komphajón, de mivel csontrészeg volt, később nem emlékezett rá, hogy Svédországból tartott Finnországba vagy fordítva. Kimi előadói stílusát a minimalizmus jellemzi, ugyanis ének közben nem nyitja ki a száját. A szakmai előrejelzések szerint abszolút elképzelhető a győzelme, bár dalát csak félig írta meg, mert közben megunta.

Odds: 6,50

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kicsi iPhone sosem volt még ennyire jó: teszten az iPhone 12 mini

Kicsi iPhone sosem volt még ennyire jó: teszten az iPhone 12 mini

Különös hangokat rögzített a Mars felé tartó NASA-szonda

Különös hangokat rögzített a Mars felé tartó NASA-szonda

Huszonnégyen hunytak el lakástűzben a mostani fűtési szezonban

Huszonnégyen hunytak el lakástűzben a mostani fűtési szezonban