szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A középfutamot követően kizárták a versenyből az 500 méteren szereplő Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa párost a duisburgi kajak-kenu Világkupa-versenyen, mert a mérlegelésen a megengedettnél könnyebb volt a hajójuk.

A hazai szövetség beszámolója szerint az előfutam után még minden rendben volt: a Szabó Gabriella, Csipes Tamara és a Kovács, Douchev-Janics egység is futamgyőztesként jutott tovább. A középfutamokban is meggyőzően szerepeltek a lányok, Szabóék a másodikak lettek, ők ott lesznek a vasárnapi döntőben, a másik futamban pedig Janicsék a legjobb idővel elsőként értek célba, de őket a mérlegelés után kizárták. 

"Tizenkét dekával volt könnyebb a hajójuk az előírtnál, sajnos még olyan rutinos versenyzők is hibázhatnak, mint Natasa és Kati - mondta Storcz Botond szövetségi kapitány. - Nagyon sajnálom, hogy kizárták őket. Jól versenyeztek az elő- és a középfutamban, szerettem volna látni, mire mennek a döntőben a másik magyar páros és a nemzetközi mezőny ellen."

©

C-1 200 méteren Vajda Attila nem jutott be az A-döntőbe. Az 1000 méter olimpiai- és világbajnoki címvédője ötödik lett a középfutamában. K-1 200 méteren Molnár Péter sem jutott be a legjobbak közé, ő negyedikként siklott a célba a középfutamban. 

Női K-1 200 méteren viszont Douchev-Janics Natasa nagyon magabiztosan versenyzett, az elő- és a középfutamát is megnyerte.

  Molnár Péternek Kadler Viktor párjaként sem sikerült döntőbe kerülnie, vasárnap K-2 200 méteren csak a B-döntőben lesz érdekelt a duó.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alapvetően szép, nyári idő lesz, néhol előfordulhat 70 kilométeres szél

Alapvetően szép, nyári idő lesz, néhol előfordulhat 70 kilométeres szél

Már több mint ötmillió fertőzött van az Egyesült Államokban

Már több mint ötmillió fertőzött van az Egyesült Államokban

Halálos vasúti baleset történt Borsod megyében

Halálos vasúti baleset történt Borsod megyében