szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A World Strongest Men nevű erősember-versenyre szerzett indulási jogot Nagy Ákos, miután megnyerte a budapesti kvalifikációs versenyt. Ilyen legutóbb 1999-ben Fekete Lászlónak sikerült.

Nagy Ákos nyerte a vasárnap Budapesten rendezett Giants Live elnevezésű erős emberek versenyét, ezzel indulási jogot szerzett a szeptemberben, Los Angelesben sorra kerülő világbajnokságra, a World Strongest Menre.

A korábbi junior súlyemelő világbajnok ezzel olyan sikert ért el a sportágban, amely 13 éve egyetlen magyarnak sem sikerült. Akkor Fekete László vehetett részt a viadalon, amelyen kilencedik helyezett lett végül.

Nagy mind a hat versenyszámban kiegyensúlyozottan teljesített, a harmadik feladat után az élre állt, s erejét taktikusan beosztva megtartotta első helyét. A másik magyar induló, Hrozik Gábor a hetedik helyen végzett a kilenc ország képviselőit felvonultató, 12 fős mezőnyben.

©

"Ennyire összeszedett még sohasem voltam, mióta ebben a sportágban versenyzem" – idézte a szervezők közleménye Nagyot. "Jól mutatja ezt az is, hogy a hat közül egyetlen számot sem nyertem meg, a végén mégis engem szólítottak utoljára az eredményhirdetésnél."

A World Strongest Menen – amelyen 30 versenyző méri majd össze erejét – a Giants Live első három helyezettje indulhat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megdőlt egy hiedelem: nem környezetkímélők az organikus húsok

Megdőlt egy hiedelem: nem környezetkímélők az organikus húsok

Karácsony: Egy tollat és egy noteszt sikerült elhozni a kormánytól

Karácsony: Egy tollat és egy noteszt sikerült elhozni a kormánytól

Megállt az albérletárak csökkenése

Megállt az albérletárak csökkenése