szerző:
Győri Kristóf
Tetszett a cikk?

A tavalyi bajnokság harmadik helyezettje az utolsó gyorsasági szakaszig harcolt Kazár Miklóssal, aki egy defekt miatt végül az abszolút értékelés harmadik helyén zárta a futamot. A második helyért járó kupa Botka Dávidé lett.

Az egész nap folyamán késhegyre menő küzdelem volt a két pilóta között, szinte minden gyorsasági után változott az éllovas személye. A nyolcadik szakaszig a tavaly még világbajnokságon szereplő Turán Frigyes is ott loholt a nyomukban, de egy technikai hiba véget vetett dobogós álmainak, kiállni kényszerült.

A tizedik, egyben utolsó szakasz előtt még Kazár állt az élen, mindössze 1.6 másodperccel Herczig előtt. A kislődi pályán viszont nem tudott defekt nélkül végigjönni a tavalyi bajnok, így kénytelen volt beérni a dobogó harmadik fokával, aminek Herczig és az egész nap megbízhatóan teljesítő Botka örülhetett, mert ők állhattak a dobogó két legfelső fokára.

A nem hivatalos végeredmény:

1. Herczig Norbert - Bacigal Igor     1 óra 15 perc 33.4 másodperc
2. Botka Dávid - Mihalik Péter          +39.2 mp hátrány
3. Kazár Miklós - Ferencz Ramón   +55.4 mp h.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!