szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kizárólag Olaszországból Londonba szállított termékek kerülnek asztalra az olimpiai sportolók egyik éttermében, amelynek konyháját Nicola Batavia olasz séf vezeti.

A sztárszakács és csapata több mint két héten át süt-főz a Nike VIP House nevű étteremben, mely a Nike cég által támogatott versenyzők gasztronómiai főhadiszállása lesz.    

Eddig 900 kilogramm kézzel gyúrt tészta, 300 liter olivaolaj, 30 gorgonzola sajt, 100 kilogramm grissini (kenyérrúd) érkezett az étterembe, utóbbiból - Batavia állítása szerint - egy sem tört össze. A 46 éves torinói szakács augusztus 12-ig több mint tízezer tál ételt készít.    

Bataviát a szakma legjobbjai között tartják számon: 2008-ban Michelin-csillagot kapott, de ő visszautasította. Olimpiai szakácsként dolgozott a 2006-os torinói téli és a 2008-as pekingi nyári játékokon is. Most ideiglenesen bezárta torinói éttermét, és 40 fős csapatával Londonba költözött.    

A sztárséf olimpiai gasztroemlékei között azt említette meg, hogy Pekingben az amerikai úszóbajnok Michael Phelps egy ültében 17 darabot evett meg az általa készített csokoládés bonbonból.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!