szerző:
hvg.hu

Nem állította nehéz helyzet elé Imre Gézát ellenfele a párbajtőr kategória első fordulójában, a fiatal marokkói versenyző tizennyolc évesen jutott ki az olimpiára, edzőpartnernek viszont tökéletes volt. Reggel kilenckor (londoni idő szerint) elképzelni sem lehetett volna kellemesebbet.

Az első tust a marokkói fiatalember vitte be, de a magyar versenyző az első perc végén már három találatot vitt be tisztán, majd két együttes találat eredményeként 5-3 volt a táblán. Ezután megint tiszta találat jött öt is, így az első etap  végén már hét tussal vezetett Imre (10-3), aki pontosan húsz évvel idősebb, mint el-Hauari, azaz oktatói feladatokat gyakorolt inkább az első meccsen, igazi éles verseny helyett.

A második három percnem  úgy folytatódott, mint az első, négy találatot vitt be El Haouri, mégpedig tisztán, Imre Géza figyelme elkalandozott, nyilván fejben ő már megnyerte a meccset, de fizikailag még kellett két tus. 14 - 8 volt az állás öt perc tiszta játékidő után, amikor az utolsó tust bevitte a magyar versenyző, bemelegítésnek tökéletes első meccs volt.

"Az elvárás nyilvánvalóan az volt velem szemben, hogy könnyedén hozzam ezt a mérkőzést, de egy olimpián egyetlen asszó sem könnyű" - nyilatkozott Imre Géza. "Ráadásul ezt a fiút soha nem láttam korábban, nem tudtam belőle felkészülni, csak annyi információm volt róla, hogy balkezes és 171 centi magas. Először kicsit kellemetlennek is találtam a stílusát, de aztán ráéreztem."

Kicsavart részletek a londoni olimpiáról - Nagyítás-fotógalériánkhoz kattintson a képre!
©

A BHSE hatszoros Európa-bajnok párbajtőrözője a következő körben, a legjobb nyolc közé kerülésért a norvég Bartosz Piasecki és a francia Gauthier Grumier párharcának továbbjutójával csap össze magyar idő szerint 12:15 órától.  "A francia nagyon jó vívó, s bár úgy tűnhet, hogy a norvég könnyebb ellenfél lehet, nem tudom, melyikükkel szeretnék inkább találkozni, talán a vesztessel... A viccet félretéve, mindegy ki lesz a következő rivális, győzni szeretnék" - fogalmazott Imre.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A Pappa Piától Robert de Niróig - Fotógaléria Andy Vajna utolsó tíz évéből

A Pappa Piától Robert de Niróig - Fotógaléria Andy Vajna utolsó tíz évéből

Megérkezett a havazás az országba

Megérkezett a havazás az országba

A terhességmegszakítás és a "kegyes halál" ellen tüntettek Párizsban

A terhességmegszakítás és a "kegyes halál" ellen tüntettek Párizsban

Lukácsi Katalin a Fülkében: Én lennék a legboldogabb, ha a NER a szolgálatról szólna

Lukácsi Katalin a Fülkében: Én lennék a legboldogabb, ha a NER a szolgálatról szólna

Rátámadt a saját családjára, és megölte a kisbabájukat is az oregoni férfi

Rátámadt a saját családjára, és megölte a kisbabájukat is az oregoni férfi

Sterbik bravúrjai most nem mentették meg a spanyolokat

Sterbik bravúrjai most nem mentették meg a spanyolokat