szerző:
Gerlóczy Márton
Tetszett a cikk?

Tegnap délután egy paradicsomlé fölött elmerengtem azon, hogy milyen számban lenne esélyem elindulni (és nyerni) a négy év múlva esedékes brazíliai olimpián. Megtetszett nekem az életjáradék, és a nagyobb összegű egyszeri juttatás gondolata.

Az érem és a siker nem foglalkoztat, de az életjáradék, az igen. Az nekem való! Alaposan átgondoltam a dolgot, és végül csak a sportlövészet maradt. Aztán elképzeltem, hogy minden nap egy teremben vagyok, és ugyanazt csinálom, még csak nem is lövöldözhetek kedvemre, minden áldott nap ugyanazt kell csinálnom, ugyanúgy kell tartanom a fegyvert és ugyanoda kell lőnöm. Úgy érezném magam, mint egy metrószerelvény, és ez nem hiányzik.

©

Aztán este láttam Gyurta Dániel úszását, láttam egy olimpiai bajnokot, és hallgattam a kommentátort, és Czene Attila, sms-felolvasásért felelős államtitkárt és elképzeltem, hogy Tőkés László telefont ragad a kedvemért, és azt írja Czene Attilának, hogy egész Erdély nevében köszöni NEKI, hogy ÉN olimpiai bajnok lettem.

Mindenféle idióta kérdezgetne az érzéseimről, és én nem mondhatnám azt, hogy nagyon örülök az életjáradéknak, olyasmiket kellene mondanom, hogy most még felfoghatatlan számomra ez az egész, és szeretnék már a családommal és a barátaimmal lenni. Kezet kéne fognom politikusokkal, szponzorokkal, tévésekkel és újságírókkal, mindenféle söpredékkel, akikkel nem akarnék kezet fogni.

Büszkék lennének rám, ide-oda toszogatnának, mint valami gusztustalan vázát a lakásban és egy szót sem szólhatnék, mert a nemzettől kapnám az életjáradékot.

Szóval letettem a dologról.

Két megjegyzés a tegnap estével kapcsolatban:

- az, hogy nem Szántó Dávid közvetíti az úszódöntőket, az olyan, mintha nem Gyurta Dániel úszná a 200 mell döntőjét, hanem mondjuk én.

- felhívtam a szolgáltatómat, hogy kiderítsem, mennyibe kerül egy sms román telefonról az angol hálózat alatt tartózkodó magyar telefonszámra, de az ügyintéző ezt nem tudta megmondani, azt mondta, hogy ezt a román szolgáltatótól kell megkérdezni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Valami röpköd, és nem tudják, mi az – a Pentagon kíváncsi

Valami röpköd, és nem tudják, mi az – a Pentagon kíváncsi

Milyen ajtókat tárhat ki, ha nyitottak vagyunk?

Milyen ajtókat tárhat ki, ha nyitottak vagyunk?

Elfogták a budapesti darabolós gyilkosság gyanúsítottját

Elfogták a budapesti darabolós gyilkosság gyanúsítottját