szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem tartja magát kiemelkedő tehetségnek, kizárólag a kemény munkában hisz Michael Jamieson brit úszó, aki szerda este a világcsúccsal aranyérmes Gyurta Dániel mögött másodikként ért célba a londoni olimpián 200 m mellen.

"Ez az az eredmény, amire, meg sem tudom mondani pontosan mióta, készültem" - nyilatkozta a glasgow-i születésű sportoló az UKPA brit hírügynökségnek. "Valójában csak az elmúlt 18 hónapban vált komoly céllá, korábban merész álomnak tűnt az egész. A döntő előtt inkább izgatott voltam, mint ideges, nyugodtan álltam fel a rajtkőre. Ez valószínűleg azért történhetett így, mert fejben már rengetegszer lepörgettem magamban a versenyt, igyekeztem minden szempontból tökéletesen felkészülni rá."

Jamieson hozzátette, tudta, hogy 2:08 perc körüli időre képes lehet, de "sokkolta", amikor a célba érkezés után meglátta, milyen gyorsan úszott. Gyurta 2:07.28 perc alatt teljesítette a távot, a skót mindössze 15 századmásodperccel maradt el a magyar olimpiai bajnoktól.

"Az egyik legfontosabb dolog, amit édesanyámtól és édesapámtól megtanultam, hogy kitartó munkával sok mindent el lehet érni" - mondta a sportoló családból származó Jamieson. "Ebben a szellemben készültem az elmúlt években. Úgy gondoltam, ha keményebben edzek, mint a többiek, akkor remélhetőleg a végén megkapom az ezért járó jutalmat."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gulyás Gergely: Ha rajtam múlna, indulnék egyéniben

Gulyás Gergely: Ha rajtam múlna, indulnék egyéniben

8000 forint az a mikroszámítógép, amely nagy szolgálatot tehet

8000 forint az a mikroszámítógép, amely nagy szolgálatot tehet

Konok Péter: Cancel culture helyett kancellárkultúra

Konok Péter: Cancel culture helyett kancellárkultúra