szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hetvennégy kilogrammos versenyzőnk, a pekingi olimpia ötödik helyezettje is szőnyegre lépett, litván ellenféllel kellett birkóznia az első fordulóban.

Kék mezben kezdett a magyar fiú, ez azért fontos, mert másfél perc akció nélküli birkózás után az egyik versenyző (először a kék) térdelőhelyzetbe kényszerül. A második menetben ugyanebben az esetben a piros versenyző a kárvallott. El is telt a kilencven másodperc, maradt fél a menetből, mivel kivédekezte az FTC birkózója ezt az időt is, kapott egy pontot, és megnyerte a menetet.

A második két perc Kazakevic rohamokat hozott, hajtotta a hátrány a litvánt, de nem talált fogást Bácsin. A magyar birkózó sem volt passzív, csak ésszel birkózott. Aztán leküldték a litvánt, Bácsinak akció kellett, mert akkor nincs harmadik menet. Felemelni fel tudta Kazakevicet, de visszaestek a szőnyegre, ekkor Bácsi Péter megsérült. Óriási fájdalom jelei voltak az arcán, a térde rándulhatott meg. Állt a meccs, Bácsi próbálta a lábát helyretoporogni. Későn avatkozott a "balesetbe" a bíró, látszott már hogy baj van, hosszú másodpercek óta, amikor megállította a meccset. Aztán lejárt a második két perc, döntetlenről folytathatták, ezt a menetet a litván sportoló kapta.

A harmadik két perc döntött a továbbjutásról tehát, Bácsi Péteren nem látszott az iménti fájdalmas sérülés, nem lett óvatosabb. Másfél percig megint nem akadt értékelhető akció, így "golyóhúzás" következett, Bácsi Péter került felülre, akciót kellett csinálnia ahhoz, hogy tovább jusson. De nem ment végig a menet, Bácsi lenn maradt a szőnyegen, és két másodperccel a hivatalos idő lejárta előtt feladta a mérkőzést. Ezzel együtt alighanem az olimpiát is, amit a kemény sportoló sírva vett tudomásul.

©

"Megroppant a térde, egyelőre nem tudjuk, mi a diagnózis. Kevés az esély rá, hogy a rivális bemenjen a fináléba, de ha így lesz, akkor sem biztos, hogy Peti folytatni tudja a vigaszágon" - mondta az MTI-nek Struhács György, a kötöttfogásúak szövetségi kapitánya. Bácsi akkor kerülhet a vigaszágra, ha legyőzője a döntőig menetel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két hónappal az olimpia után lehet meg a nyájimmunitás Japánban

Két hónappal az olimpia után lehet meg a nyájimmunitás Japánban

Negyedével nőtt itthon a használt autók átlagára

Negyedével nőtt itthon a használt autók átlagára

MNB: Nem érhet senkit hátrány, ha a moratóriumot választja

MNB: Nem érhet senkit hátrány, ha a moratóriumot választja